Cine se teme de voturile DIASPOREI/USR a atacat în instanță decizia BEC/Instanța a dat câștig de cauză Biroului Electoral

Cine se teme de voturile DIASPOREI/USR a atacat în instanță decizia BEC/Instanța a dat câștig de cauză Biroului Electoral
Publicat: 11/11/2024, 11:29
Actualizat: 11/11/2024, 16:37

În urma contestației în instanță a celor de la USR, rezultă că BEC nu i-a discriminat pe românii din diaspora, atunci când nu a prelungit votul până la miezul nopții, în zilele de vineri și sâmbătă. Decizia emisă luni de instanță a fost pronunțată în favoarea Biroului Electoral Central.

Potrivit deciziei Biroului Electoral Central(BEC), procesul de vot, pentru românii din diaspora, la alegerile prezidențiale, se poate prelungi până la miezul nopții, dacă mai sunt oameni la coadă. Dar numai în ziua de duminică. Măsura nu este valabilă în zilele de vineri și sâmbătă. USR a făcut contestație în instanță, motivând că BEC a interpretat greșit legea electorală.

BEC a decis că votul se poate prelungi pentru românii din diaspora, aflați la coadă după ora de închidere oficială a secțiilor de votare, ora 21.00, însă numai în ziua de duminică. Reprezentanții USR nu au fost de acord cu această măsură și au solicitat instanței să se pronunțe pentru prelungirea orei de vot și în zilele de vineri și sâmbătă. Aceștia consideră că Biroul Electoral nu a interpretat corect legea.

USR a atacat în instanță decizia BEC care restrânge dreptul la vot al românilor din diaspora.  USR a atacat în justiție o hotărâre a Biroului Electoral Central (BEC) care limitează dreptul la vot în cazul românilor din diaspora. Decizia instanței ar putea fi pronunțată astazi, 11 noiembrie. BEC a decis că votul din diaspora la alegerile prezidențiale se poate prelungi, dacă mai sunt oameni la coadă, doar duminică până la ora 0:00, dar nu și în zilele de vineri și sâmbătă. Decizia BEC este bazată pe o interpretare greșită a legii, care arată clar că votul se poate prelungi în orice zi a săptămânii, inclusiv vineri și sâmbătă. USR luptă în continuare pentru apărarea dreptului la vot al românilor din diaspora, în timp ce Toni Greblă, președintele AEP, și BEC încearcă să restrângă acest drept, cum s-a mai întâmplat și în trecut. susțin cei de la USR.

Deputatul USR, Iulian Lorincz, consideră că Elena Lasconi reprezintă o amenințare serioasă, la alegerile prezidențiale, pentru cei doi principali contracandidați ai acesteia: Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă.

Ciolacu și Ciucă își arată din nou disprețul față de Diaspora. Le e frică de Elena Lasconi. Biroul Electoral Central, cu susținerea PSD și PNL și, evident, a lui Toni Greblă, a dat o decizie de neînțeles. Votul în Diaspora NU se mai poate prelungi până la 23:59 în primele două zile de votare la alegerile prezidențiale, chiar dacă vor fi alegători la coadă. Atât Marcel Ciolacu, cât și Nicolae Ciucă, amândoi știu că românii din străinătate nu-i vor vota. De ce? Pentru că politicile PSD și PNL din ultimii 30 de ani au alungat din țară peste 5 milioane de români. Diaspora a fost mereu o amenințare pentru acești politruci, care fac tot ce este posibil pentru a bloca voturile românilor, atrage atenția deputatul USR Iulian Lorincz.

Instanța a dat câștig de cauză celor de la BEC.

Complet: C2
Tip solutie: Respinge cererea
Solutia pe scurt: Respinge cererea ca nefondată. Cu recurs în termen de 5 zile de la pronunţare, care se depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată azi, 11.11.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Hotarâre    11.11.2024, reiese din decizia judecătorilor Curții de Apel București

CITEȘTE ȘI:

România, în CAMPANIE electorală. PRINCIPALII candidați la prezidențiale și promisiunile lor electorale

BEC avertizează: Închisoare sau amendă penală pentru VOTUL MULTIPLU. Ce se întâmplă în cazul în care votantul apare deja validat în sistem

Luiza Dobrescu
A absolvit studii superioare de jurnalism și are o experiență de peste 15 ani în mai multe redacții de presă scrisă și TV, din România.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ucraina vs. „Beretele negre”: Cum a arătat primul atac ucrainean asupra trupelor de elită ale...
Motivul real pentru care a murit Silviu Prigoană. De ce boală suferea milionarul, de fapt
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
Sora șoferului sinucigaș din Suceava o acuză pe soția acestuia de moartea lui și a...
„Mă odihnesc” Ultimele cuvinte ale lui Silviu Prigoană înainte să moară. Unul dintre prietenii cu...
Cine a fost Silviu Prigoană. Omul de afaceri a murit marți, la 60 de ani
Rusia interzice prin lege promovarea unui mod de viaţă „fără copii”
A murit Silviu Prigoană! Omul de afaceri ar fi suferit un accident stupid!
Cum și-a pierdut, de fapt, Silviu Prigoană piciorul! „Mi-am tăiat singur tendonul, pentru că medicii...
Avertismentul experților, după creșterea bruscă a Bitcoin: Nu riscați banii familiei pe așa ceva
Declarația șocantă a unui martor care a văzut cum a murit Silviu Prigoană!
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Cei doi și-au...
De ce A MURIT Silviu Prigoană! Cauza IREALĂ a decesului
Două săptămâni de reduceri la sute de mașini! Skoda Octavia și Toyota C-HR la prețuri...
Prinţul moştenitor saudit susţine că Israelul comite „genocid” în Gaza
Imagini HALUCINANTE cu cea mai MARE planetă din Sistemul Solar
Manevra Heimlich: Primul ajutor atunci când o persoană se sufocă din cauza unui corp străin....
Cine este văduva lui Silviu Prigoană. Mihaela este mai tânără cu 15 ani decât regretatul...
"Inima ni se face bucăți". Doliu la colegiul unde tinerii morți în accidentul de la...
Silviu Prigoană a murit! Vestea cutremurătoare a uimit întreaga Românie!
Silviu Prigoană și marea sa durere. A suferit în tăcere
BANCUL ZILEI. Polițistul: - Bulă, de ce alergi cu 80 km/h prin oraș?
Militari NATO vor participa la parada de Ziua Națională a României