Cine sunt ROMÂNII din LEEDS care s-au războit cu poliția britanică. „La început, majoritatea erau hoți sau tâlhari”

Publicat: 20/07/2024, 08:00

Mulți dintre românii stabiliți în suburbia orașului britanic Leeds, unde au avut loc incidentele violente de joi, în urma cărora un autobuz a fost incendiat și o mașină de poliție a fost vandalizată, sunt membrii unor clanuri periculoase. În România erau specializați în infracțiuni economice, însă, ajunși în Marea Britanie, o parte și-au găsit de lucru, dar alții s-ar fi apucat de alte categorii de fapte de natură penală. 

Scandalul uriaș generat de comunitatea de români din zona Harehills, din nordul orașului Leeds, s-a soldat deja cu mai multe arestări, iar autoritățile britanice au anunțat că acesta este doar începutul. Incidentele au avut loc joi, după ce reprezentanții serviciului de asistență socială au mers în enclava românească să ia cinci din cei opt copii ai unei familii, după ce un bebeluș în vârstă de 7 luni a căzut în cap, de la înălțime, în timp ce se juca împreună cu un frate mai mare. Personalul medical a anunțat incidentul, iar autoritățile au declanșat o anchetă socială.

Decizia de a lua cinci dintre copii a declanșat o revoltă generală în cartier, în condițiile în care românii au sărit la bătaie cu mic cu mare. În timpul incidentelor violente, o mașină de poliție a fost răsturnată, iar un autobuz cu etaj a fost incendiat. Totodată, polițiștii care încercau să restabilească ordinea au fost atacați cu pietre.

Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că mulți dintre românii care s-au stabilit în Leeds sunt membri ai unor clanuri din preajma Bucureștiului, dar și alte zone ale țării, care făceau evaziune fiscală din tranzacții cu fier vechi. După ce autoritățile din România le-au dizolvat afacerile, cei mai mulți au decis să plece în Anglia, în Leeds, unde se stabiliseră deja mai multe dintre rudele sau cunoștințele lor.

Spoitorii lui Mircea Mondialu s-au refugiat în Leeds

Mai întâi, majoritatea s-ar fi angajat salahori pe la unele depozite de mărfuri, după care ar fi început să comită infracțiuni. Potrivit unui român care a sprijinit autoritățile britanice ca traducător, majoritatea faptelor pe care le comiteau erau furturi și tâlhării.

„Cei mai mulți erau hoți, dar erau și destule fapte de tâlhărie. Nu vorbim aici despre jafuri de mare anvergură, dar erau totuși fapte comise cu violență. Au fost și cazuri de răpiri, dar acolo era vorba despre neînțelegeri care țin de tradiția romilor”, au spus sursele citate.

Sursele Gândul au menționat că unul dintre cele mai puternice clanuri românești din Leeds este gruparea de spoitori a liderului interlop din Dobreni, județul Giurgiu, cunoscut sub numele de Mircea Mondialu, cel la care polițiștii români au găsit, la perchezițile făcute la locuința lui, nu mai puțin de trei milioane de euro, bani cash.


CITEȘTE ȘI:

VIOLENȚE în Leeds, după ce autoritățile britanice au luat cei cinci copii ai unei familii de români. Poliția a făcut arestări

Pușcărie de lux pentru Bruce Lee, „REGELE CANALELOR” din București. Stăpânul oamenilor fără adăpost nu muncește nici la închisoare

Elevul de la „Creangă” care și-a tăiat la gât profesoara de japoneză plănuia să mai OMOARE un profesor. Colegii de clasă urmau să-i fie complici

TRAGEDIA din Bucegi, explicată de un specialist în comportamentul animalelor: ”Un urs obișnuit cu împrejurimile nu ar fi cărat prada în prăpastie”

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Detaliile care complică ancheta în cazul dentistei omorâte la Brăila. Telefonul victimei și crima mascată...
Divorț-șoc! Adriana Bahmuțeanu s-a despărțit de George Restivan după 1 an și 3 luni de...
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit...
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Am făcut calculul! Câți bani a primit Ianis Hagi, în total, din darurile de nuntă...
Cum arată Oana Roman în costum de baie la 48 ani: abia dacă o mai...
România, sub atenţionare meteo dublă. Ţara se împarte între căldură extremă şi furtuni în acest...
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât timp poți circula cu parbrizul spart? Ce trebuie să faci când constați această avarie
Instanţa supremă a ONU declară ilegale coloniile israeliene din teritoriile palestiniene ocupate
A apărut un NOU continent pe Pământ! Unde este și cât de repede va fi...
Amendă de 500 de lei. Este lege pentru toți șoferii: Trebuie să fie vizibil
Cum scapi de cel mai urât miros. Soluția este ieftină și o ai în bucătărie
Insula Iubirii, sezonul 8. Reacția lui Robert Braia după ce s-a scris că i s-a...
„Ne-am potolit cu furatul” Reciclarea PET-urilor a devenit o afacere profitabilă! Cât câștigă românii pe...
Adriana Bahmuțeanu și George Restivan s-au despărțit! Mesajul pe care vedeta l-a lăsat pe rețelele...
Electric Castle 2024. Programul zilei de sâmbătă a festivalului de la Bonțida
BANCUL ZILEI. Bulă are parte de momente fierbinți la un interviu
Soarele a început deja următorul ciclu solar, deși abia este la jumătatea celui actual