Prima pagină » Actualitate » CINISM la Moscova. Cu 9 zile înainte de muri în închisoare, pianistul anti-război Pavel Kushnir a fost amendat cu 880 $: „Era ca un schelet”

CINISM la Moscova. Cu 9 zile înainte de muri în închisoare, pianistul anti-război Pavel Kushnir a fost amendat cu 880 $: „Era ca un schelet”

CINISM la Moscova. Cu 9 zile înainte de muri în închisoare, pianistul anti-război Pavel Kushnir a fost amendat cu 880 $: „Era ca un schelet”

Pianistul anti-război Pavel Kushnir, în vârstă de 39 de ani, a murit în data de 28 iulie, după o lungă grevă a foamei, în centrul de detenție preventivă nr. 1 din Birobidzhan. Era arestat de la sfârșitul lunii mai a acestui an, din cauza videoclipurilor anti-război postate YouTube, și a fost acuzat de „apeluri publice pentru terorism”.

Cauza oficială a morții muzicianului a fost „cardiomiopatie dilatată, insuficiență cardiacă congestivă”.

Cu doar nouă zile înainte de muri, Pavel Kushnir a fost amendat de autoritățile din Rusia cu 80.000 de ruble (880 de dolari), notează Mediazona.

„Acțiunile lui P.M Kushnir, care a postat pe internet, pentru vizionarea publică, un videoclip care conținea declarații care vizează umilirea onoarei și demnității președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, confirmă lipsa de respect a acestuia pentru organele guvernamentale, autorități și societate, sunt exprimate într-o încălcare deliberată a normelor și regulilor de comportament general acceptate, dictate de dorința de a se opune celorlalți, de a demonstra o atitudine disprețuitoare față de aceștia”, s-a arătat în motivarea instanței de judecată.

„Pavel, de ce ai nevoie de toate astea?”

O persoană care a reușit să-l vadă pe pianist cu puțin timp înainte de moartea sa a declarat că acesta se afla de două luni în greva foamei.

„Pavel, de ce ai nevoie de toate astea?”, l-a întrebat.

„Este dreptul meu să-mi exprim părerea Nimeni nu vrea să mă asculte, iar aceasta este poziția mea, așa protestez împotriva persecuției prizonierilor politici”, i- răspuns pianistul.

„Mi-a spus că a slăbit deja vreo zece kilograme. Așa a fost, pentru că era ca un schelet”, a declarat persoana respectivă.

Scrisoare deschisă în memoria lui Kushnir

La mijlocul lunii august, dirijori, pianiști, violoniști și alți muzicieni de renume mondial au publicat o scrisoare deschisă în memoria lui Kushnir.

L-au numit pe Kushnir și pe alți prizonieri politici din Rusia „eroi și vizionari care, în singurătatea lor disperată, se sacrifică pentru umanitate și plătesc prețul suprem”.

Pavel Kushnir a crescut la Tambov și a absolvit Conservatorul Ceaikovski din Moscova, înainte de a lucra ca solist în mai multe orchestre filarmonice regionale din Rusia. A devenit solist la Filarmonica Regională Birobidzhan din Regiunea Autonomă Evreiască din Rusia în 2023.

Pianistul Pavel Kuşnir avea un canal pe YouTube cu doar cinci abonaţi

Pianistul Pavel Kuşnir avea un canal pe YouTube cu doar cinci abonaţi. Acolo a publicat patru videoclipuri critice la adresa campaniei militare ruse din Ucraina – „operațiunea militară specială”, așa cum spune Vladimir Putin – încă de la începutul acesteia, în luna februarie a anului 2022.

Pavel Kuşnir cerea încetarea conflictului din Ucrauina, dar și o schimbare a puterii în Rusia. Pianistul pleda pentru eliberarea tuturor prizonierilor politici.

„Era o persoană extraordinară pe care îl afectau teribil nedreptăţile. Sunt foarte puţini oameni ca el”, a spus pianista Olga Şkrigunova despre disidentul care a murit la doar 39 de ani. (alte informații AICI)


Citește și:

Afacerea „TurkStream 2”. GAZPROM, exporturile de gaze rusești „camuflate” și încă o „gură de oxigen” pentru războiul lui Putin din Ucraina

Rusia a mai descoperit un „agent străin”. Galina Timchenko – CEO Meduza, trecută pe „LISTA NEAGRĂ” a lui Putin. „Adevărații criminali stau la Kremlin”

Jurnalistul rus Serghei Mihailov, condamnat la 8 ani de închisoare după ce a scris despre MASACRUL de la Bucha: „Putin este criminal de război”

Copilărie în Rusia lui Putin. Tații mor în Ucraina, copii merg în tabere de vară finanțate de stat. „MINI-TANCURI T-34, lecții despre cultura Chinei”

Călătoriile lui Pavel Durov. În ciuda MANIFESTULUI DE ADIO din 2014, fondatorul Telegram a intrat de 50 de ori în Rusia, în perioada 2015 – 2021

S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole ... vezi toate articolele

Citește și