După ciocolata Dubai, a apărut un nou trend în materie de desert. Este vorba despre ciocolata cu colivă.
Doi români din Scoția au inventat desertul acesta cu ciocolată, arpacaș și nuci și au început să îl promoveze pe rețelele sociale. Coliva este un desert sănătos, care, în ultimii ani, a început să fie reinterpretat într-o mulțime de moduri creative, pentru a fi consumat nu numai la evenimente funebre.
Astfel a apărut ciocolata cu coliva, pe care creatorul ei, un român stabilit în Scoția, o declară a fi „o ciocolată tipic românească”.
Elian Mită și colaboratorul său Marius Ghiță nu sunt cofetari de meserie și nici Chefi sau bucătari, însă pasiunea pentru dulciuri și deserturile creative i-a inspirat să creez un desert unic în lume, până la acest moment, „ciocolata cu colivă”.
„Am băgat coliva în ciocolată prin același proces prin care se face ciocolata normală. (…) Coliva a început de când am plecat în Antarctica, am zis că dacă nu ne mai întoarcem, împărțim colivă.”, au declarat aceștia când au fost invitația la show-ul lui Măruță.
FOTO: screen-shot Antena 3 CNN
Citește și:
Ce mănânci când consumi ciocolata Dubai, de fapt. Ce conține și de ce costă atât de mult