Fascinația pentru umplutura din ciocolata Dubai este departe de a se stinge. Patiserii au reinterpretat rețetele clasice, cărora le-au dat aromă orientală. Iar în cofetării, aproape toate prăjiturile se fac acum și în varianta Dubai. Găsim de la cozonac și ecler cu fistic și cataif, până la langoși, tarte sau chiar paste.
Faimoasa umplutură Dubai preparată din fideaua fină cataif și pasta de fistic nu și-a trait pe deplin succesul și s-a mutat din ciocolată, în prăjiturile umplute în mod clasic cu nucă, cremă de vanilie sau mac. În acest laborator din Aiud se lucrează la eclerele Dubai, care au devenit cele mai căutate produse din cofetărie. Desertul, la origine franțuzesc, este umplut acum cu cremă orientală. Crema Dubai este folosită și la torturi.
„Produsele Dubai la modă sau reinterpretate sunt în momentul de față atracția cofetăriei noastre.”
Cum Crăciunul bate la ușă, a apărut și cozonacul Dubai. Până și cozonacul evreiesc Bapka, apreciat mult de români, se vinde acum cu umplutură Dubai. 600 de grame costă 80 de lei. Bucătarii mai îndrăzneți le prepară clienților inclusiv paste Dubai. Tagliatelele Dubai au fost introduse recent în meniu și au devenit cele mai apreciate. O porție costă 46 de lei.
Gustul deserturilor Dubai depinde mult de calitatea pastei de fistic, cu cât pasta este mai bună, cu atât crește și prețul prăjiturilor. Așa se face că tortul Dubai costă în jur de 180 de lei kilogramul, cozonacii pornesc de la 100 de lei, iar un ecler depășește 15 lei.
CITEȘTE ȘI: