Prima pagină » Actualitate » Ciprian Ciucu, prim-vicepreşedintele PNL, APEL către instituții și politicieni, după desecretizarea CSAT: „Au încercat să destabilizeze statul”

Ciprian Ciucu, prim-vicepreşedintele PNL, APEL către instituții și politicieni, după desecretizarea CSAT: „Au încercat să destabilizeze statul”

Ciprian Ciucu, prim-vicepreşedintele PNL, a vorbit într-un interviu că atacurile cibernetice, declasificate din documentele CSAT, ar trebui să pună în gardă instituțiile responsabile și politicienii români, deoarece oficialul susține că nu este prima dată când România trece prin astfel de atacuri cibernetice. Ciprian Ciucu face referire în acest context la anul 2020, atunci când, de nicăieri, pe scena politică din țara noastră a apărut partidul AUR. 

Reamintim că președintele Klaus Iohannis a declasificat documente prezentate de la CSAT, și anume, rapoartele SRI  despre o operațiune pregătită din timp, în favoarea lui Călin Georgescu.

Ascensiunea lui Călin Georgescu în sondaje ar fi fost determinată de o campanie coordonată de creștere a popularității, amplificată cu două săptămâni înainte de data scrutinului, în special pe TikTok, care a reușit să-i asigure victoria în primul tur, potrivit documentelor declasificate de Klaus Iohannis.

PÎCCJ informează că a primit de la CSAT doar Hotărârea adoptată fără documentele care au fost desecretizate miercuri, dar analizează în acest moment elementele de natură să determine declanșarea unei investigații penale, infracțiunile față de care se vor face cercetări și structura de parchet competentă.

De asemenea, cu privire la declarațiile publice potrivit cărora Autoritatea Electorală Permanentă a transmis o sesizare PÎCCJ prin care a semnalat aspecte referitoare la modul de desfășurare a procesului electoral, procurorii PICCJ transmit că AEP nu a depus o astfel de sesizare, ci doar a redirecționat către instituția noastră, în data de 29 noiembrie 2024, o petiție a unei persoane fizice.

„Atacurile astăzi nu sunt eminamente militare, sunt și alte tipuri de atacuri”

„România trebuie să intre într-un alt tip de stare mentală, pentru că ok, n-au venit peste noi cu tancurile, cum s-a întâmplat în Ucraina, dar este clar că au încercat să destabilizeze statul și să-l preia, nu cu forța militară și prin forța politică. Atacurile astăzi nu sunt eminamente militare, sunt și alte tipuri de atacuri. Și este în mod clar că România a fost supusă unui atac bine planificat încă, dacă vreți, în urmă cu opt ani.

Și dacă mai îmi permiteți o paralelă, nu este pentru prima oră când am fost atacați. Ca să fie foarte clar, s-a întâmplat în 2020, când de nicăieri, tot într-o perioadă foarte scurtă de timp a aparut acel partid AUR care astăzi îl susține pe acest individ, nu întâmplător el se coordoneaza. Deci, atenție, stat român, instituții, oameni responsabili, noi toți, inclusiv politicieni, s-a întâmplat odată, n-am învățat nimic din asta.

Poate unii au crezut că pot să chiar să inventeze cumva în beneficiul tot acest angrenaj, dar acum este a doua oară când se întâmplă și ok, prima dată am scăpat, poate scăpăm și a doua oară. Dar cu siguranță, dacă nu vom lua niște măsuri foarte, foarte serioase cu privire la aceste rețele subversive, se va întâmpla și a treia oară și poate n-o să mai fi mai fel de norocoși”, a explicat Ciprian Ciucu la Antena 1.

Marcel Ciolacu o susține pe Lasconi, după desecretizarea din ședința CSAT privind corectitudinea alegerilor

„Am fost cel mai afectat de modul în care domnul Călin Georgescu și-a mărit artificial expunerea, eludând cadrul legal”. Este reacția lui Marcel Ciolacu, imediat după declasificarea documentelor CSAT.

Premierul precizează că aceste documente arată că „în campania electorală a domnului Călin Georgescu au fost folosite finanțări externe nedeclarate de către acesta și că există tipare de lucru ce arată implicarea unor actori statali.”  Premierul subliniază că nu a putut să se exprime public pe acest subiect, întrucât a „respectat legea” și cere ca toți cei vinovați „să plătească.”

 

CITEȘTE ȘI:

Parchetul Înaltei Curți, după desecretizarea CSAT: Analizăm elementele de natură să determine declanșarea unei INVESTIGAȚII penale

Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, precum Jurnalul național, Evenimentul ... vezi toate articolele

Citește și