Circulația rutieră pe Valea OLTULUI, închisă începând de luni pe timpul zilei. Rutele alternative / Imagini cu defrișările de pe DN7

Circulația rutieră pe Valea OLTULUI, închisă începând de luni pe timpul zilei. Rutele alternative / Imagini cu defrișările de pe DN7
Trafic - Foto: Pexels/ Stan
Publicat: 08/07/2024, 08:21
Actualizat: 08/07/2024, 15:52

Circulația rutieră pe Valea Oltului va fi închisă timp de o lună, în intervalul 6:00 – 20:00, începând de luni, 8 iulie, pentru lucrări la autostrada Sibiu-Pitești, a anunțat ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, săptămâna trecută.

UPDATE 3:  Imagini cu defrișările de pe DN7 care au blocat traficul pe Valea Oltului

UPDATE 2Imagini de la lucrările de defrișare a versantului aflat în zona de protecție a DN7, pe sectorul cuprins între km. 242+600 și km. 250+000, Valea Oltului


UPDATE 1: Au căzut primii bolovani pe DNA7, după demararea lucrărilor

Pe DN7 au început deja să cadă bucăți mari de stânci, conform imaginilor transmise de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Restricțiile de circulație pe Valea Oltului sunt necesare pentru a proteja participanții la trafic și pentru a asigura finalizarea lucrărilor în termenul stabilit, spunea ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, însă perioada aleasă este total neinspirată acuză șoferii, în condițiile în care orizontul de timp pentru finalizarea șoseei de mare viteză se întinde spre 2030.

De asemenea, măsura a fost criticată de organizațiile din mediul de afaceri și industria turismului, care au solicitat anunțarea din timp a unor astfel de decizii și executarea lucrărilor în extrasezon.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a propus mai multe rute ocolitoare pentru autovehiculele cu Masa Totală Maxim Autorizată (MTMA) de peste 7,5 tone. Totodată, vehiculele mai mici vor putea fi folosite drumurile naționale și județene din proximitatea sectorului închis.

Astfel, variantele propuse pentru autovehiculele cu Masa Totală Maxim Autorizată (MTMA) mai mare de 7,5 tone, aflate în tranzit, sunt următoarele: pentru relaţia Bucureşti – Veştem (Sibiu) şi retur, pe traseul Bucureşti – Ploieşti – DN1A – Braşov – DN 1 – Veştem – intersecţie cu DN 7; pentru relaţia Piteşti – Braşov şi retur, pe traseul Piteşti – DN73 – A3 – Râşnov – Braşov; pentru relaţia Bucureşti – A1 Simeria (precum şi zonele de vest, centru şi nord ale ţării) şi retur, pe traseul Bucureşti – A1 – Piteşti – DN7 – Râmnicu Vâlcea – DN67 – Târgu Jiu – DN66 – Simeria – Nod Rutier Simeria A1.

Totodată, pentru această relaţie sunt propuse şi următoarele variante alternative: Bucureşti – A1 – Piteşti – DN65 – DEx12 – Craiova – DN6 – Filiaşi – DN66 – Târgu Jiu – DN66 – Simeria – Nod Rutier Simeria A1; Bucureşti – A1 – Piteşti – DN65 – DEx12 – Craiova – DN6 – Dr. Tr. Severin – DN6 – Lugoj – A6 – Nod Rutier Lugoj A1; Bucureşti – DN6 – Alexandria – DN6 – Craiova – DN6 – Filiaşi – DN66 – Târgu Jiu – DN66 – Simeria – Nod Rutier Simeria A1; Bucureşti – DN6 – Alexandria – DN6 – Craiova – DN6 – Dr. Tr. Severin – DN6 – Lugoj – A6 – Nod Rutier Lugoj A1.

În intervalele orare 7:30 – 8:00 și 16:30 – 17:00, traficul va fi temporar deschis pentru riveranii care lucrează în localitățile din apropiere, sub supravegherea constructorului pentru a asigura siguranța.

Autovehiculele cu regim de circulație prioritară și cele speciale de transport pacienți vor putea tranzita zona închiderii sub supravegherea constructorului. CNAIR a demarat acțiuni pentru a permite accesul pe DN10, Buzău – Brașov, al autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată de până la 30 tone, potrivit Agerpres.

Pe perioada închiderii circulației, pe variantele recomandate nu vor fi instituite alte restricții de circulație, cu excepția podului de la Vlădeni pe DN1, unde lucrările vor fi suspendate temporar.

Denis Andrei
Numele meu este Denis Andrei, sunt un jurnalist cu o pregătire solidă și o pasiune neîncetată pentru informare. Am absolvit Facultatea de Jurnalism mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Bianca Drăguşanu s-a dezlănţuit și… Gabi Bădălău a spus totul, după scandal: ordin de protecție?!...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Rusia, repetiție pentru un posibil atac nuclear. Ce sistem american poate distruge rachetele intercontinentale ale...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că un hoț i-a intrat în casă....
Putin a anunțat că Rusia a lovit Ucraina cu o nouă rachetă, cu nume de...
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
România, lovită de un al doilea val de ninsori, ploi şi viscol de joi seara....
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
Ce se întâmplă cu pensiile românilor după ce Guvernul a rămas fără fonduri! Cu ce...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Cooperare între compania cehă CZ şi compania românească Transcarpat Sportours International. Puşca de asalt CZ...
Află aici ADEVĂRUL! De ce pare totul PLAT dacă Pământul e rotund?
Se schimbă permisele auto. Decizia luată la Guvern pentru șoferii români
Analiză. Locul din România în care se trăiește cel mai bine. Orașul din care toți...
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
Unde au dispărut grădinițele de stat din România?