Prima pagină » Actualitate » Clotilde Armand cere deblocarea accesului în complexul Greenfield: „O măsură greşită”. Răspunsul Romsilva: Vom sprijini acest demers când Primăria Sectorului 1 va scoate definitiv drumul respectiv din fondul forestier

Clotilde Armand cere deblocarea accesului în complexul Greenfield: „O măsură greşită”. Răspunsul Romsilva: Vom sprijini acest demers când Primăria Sectorului 1 va scoate definitiv drumul respectiv din fondul forestier

Clotilde Armand cere deblocarea accesului în complexul Greenfield: „O măsură greşită”. Răspunsul Romsilva: Vom sprijini acest demers când Primăria Sectorului 1 va scoate definitiv drumul respectiv din fondul forestier

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, susţine că măsura blocării drumului locuitorilor din cartierul Greenfield este „greşită” şi solicită deblocarea acestuia.

„Înţeleg că astăzi Poliţia Română şi Romsilva au decis să închidă drumul locuitorilor din Greenfield. O măsură luată (posibil politic) înaintea începerii şcolii. Să fie foarte clar, Primăria Sectorului 1 va face tot ce este posibil pentru a susţine accesul locuitorilor în complexul Greenfield. Măsura blocării acestui drum este una greşită şi solicit reprezentanţilor Romsilva să deblocheze urgent drumul”, scrie Armand sâmbătă, pe Facebook.

Precizările Romsilva privind închiderea accesului autovehiculelor

În replică, Romsilva precizează că măsura închiderii drumului este strict legală, drumul respectiv fiind format din trei porţiuni, din care două de drum forestier, unde accesul vehiculelor de orice fel este strict interzis.

Romsilva susține că a avizat pozitiv încă din 2019 scoaterea din fondul forestier a celor trei porţiuni a drumului respectiv şi a manifestat toată deschiderea pentru demersul de preluare a acestuia de către autoritatea publică locală, pentru a fi deschis circulaţiei publice.

„În urma acuzațiilor lansate în spațiul public de către primarul Sectorului 1 privind închiderea accesului autovehiculelor pe Drumul Forestier ”Vadul Moldovei” din Pădurea Băneasa, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva face următoarele precizări:

  • Drumul respectiv este format din trei porțiuni, două de drum forestier și o linie parcelară.
  • Drumurile forestiere, conform art. 54 (2) și 83 alin. (2) din Codul Silvic sunt cai de transport tehnologic, închise circulației publice. Mai mult, pe linia parcelară, o porțiune din pădure care delimitează două parcele, accesul vehiculelor de orice fel este strict interzis.
  • Așadar, măsura închiderii Drumului Forestier ”Vadul Moldovei” și a liniei parcelare este o măsură strict legală, în conformitate cu Codul Silvic, și nu o ”măsură (posibil) politică”. Printr-o sentința definitivă și irevocabilă a unei instanțe judecătorești, a fost recunoscută proprietatea publică a statului asupra drumului forestier respectiv, în administrarea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, prin Direcția Silvică Ilfov, acesta fiind intabulat în prezent că proprietate publică a statului român.
  • Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a avizat pozitiv încă din 2019 scoaterea din fondul forestier a celor trei porțiuni a drumului respectiv și a manifestat toată deschiderea pentru demersul de preluare a acestuia de către autoritatea publică locală, pentru a fi deschis circulației publice.
  • Menționăm că în conformitate cu prevederile art. 40 din Codul Silvic, aprobările pentru scoaterea definitivă a unor terenuri din fondul forestier, mai mici de un hectar, se face la solicitarea autorității publice locale, în acest caz Primăria Sectorului 1, cu aprobarea Gărzii Forestiere.
  • În continuare, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va sprijini aceste demers, atunci când Primăria Sectorului 1 va continua procesul de scoatere definitivă a drumului respectiv din fondul forestier”, se arată într-un comunicat al Romsilva.

CITEȘTE ȘI:

Dezvoltatorul cartierului ”Greenfield”, acuzat de ”fraudă la lege”. ADU: ”Drum forestier administrat de Romsilva, exploatat în interes privat”

EXCLUSIV | Cum au fost blocate lucrările din cartierul Greenfield Băneasa de către Poliția Locală Sector 1: „Așa ceva nu s-a mai pomenit”

Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A intrat în presă accidental, după ce a câștigat ... vezi toate articolele

Citește și