Prima pagină » Actualitate » Clotilde Armand, de la reacții ridicole, la casca de pompier: Europa nu are nevoie de religie, iar consilierii sunt „instabili” și trebuie „maturați”

Clotilde Armand, de la reacții ridicole, la casca de pompier: Europa nu are nevoie de religie, iar consilierii sunt „instabili” și trebuie „maturați”

Pe rețelele de socializare se rostogolește de ceva vreme o declarație foarte controversată a primăriței Clotilde Armand, care a afirmat că „Occidentul nu mai are nevoie de religie, și de partea aceasta spirituală”. O declarație cât se poate de nefericită, însă, edilul de la Sectorul 1 i-a obișnuit pe bucureșteni cu astfel de reacții ridicole. De exemplu, Armand s-a îmbrăcat în pompier, în timp ce dădea declarații presei, la un incendiu, iar la un bilanț a afirmat că a făcut „o școală nouă, de la zero”. În realitate, primăria a mutat niște bănci și un pian de la „George Enescu” într-o fostă clădire ADP.

Clotilde Armand ar merita din plin un premiu pentru politicianul care a scos pe gură cele mai multe perle. Dar și jigniri grosolane, sau laude absolut gratuite.

Una dintre cele mai controversate declarații ale primăriței este cea legată de religia în Occident. Afirmațiile se rostogolesc și azi pe rețelele de socializare.

„Occidentul nu mai are nevoie de religie, chiar dacă încă mai există mulți oameni care (…) dar nu mai are nevoie de partea aceasta spirituală, de suflet, și atunci, evident, dacă viața ta este concentrată pe confort, mereu poți să-ți dorești mai mult, mai mult”, susținea Clotilde Armand în 2017, la interviurile DC News.

Evident, Clotilde Armand este taxată pentru aceste afirmații, mai ales de către românii care susțin că țări precum Franța, Spania, Portugalia sau Italia, nu în ultimul rând și România, sunt puternic legate de religia creștină, fie ortodoxă, fie catolică.

În paralel cu aceste afirmații, edilul face și gesturi ridicole!

Mascaradă cu uniforma de la pompieri

La un incendiu din 2022, în timp ce pompierii încercau să stingă focul, întreaga operațiune desfășurându-se cu dificultate din cauza condițiilor dificile de acces, Clotilde Armand a îmbrăcat uniforma de pompier și s-a postat în fața camerelor de luat vederi pentru a oferi declarații. Incendiul a avut loc în Cartierul Francez din București.

Lucian Mândruță: „Mie personal mi s-a părut un efort de PR”

Jurnalistul Lucian Mândruță i-a transmis atunci Clotildei Armand, printr-un comentariu postat chiar la explicațiile acesteia, că nu prezența sa a fost marea ”problemă”, ci faptul că le-a vorbit jurnaliștilor îmbrăcată în echipamentul de protecție.

Consilier local, jignit grosolan: „Croitor instabil psihic”

Consilierul local Adrian Oianu a fost numit „croitor instabil psihic”, chiar în timpul unei ședințe a Consiliului Local.

„M-a făcut croitor și instabil psihic. Aveam pretenția ca ea, care vine dintr-o țară civilizată, să aducă ceva să implementeze și aici. Este din Franța și nu știe care este diferența dintre un croitor și un designer vestimentar”, a susținut Adrian Oianu în emisiunea „Cu Gândul la București”, anul trecut.

Laude exagerate: cum a făcut primărița o „școală de la zero”

Pe lângă jigniri, Clotilde Armand obișnuiește să se laude gratuit.

De exemplu, Clotilde Armand a promis amenajarea unei promenade de 44 de km. în jurul salbei de lacuri din Sectorul 1. Primarul promitea că va construi 4 plaje și 10 baze sportive, iar în a treia etapă se vor amenaja și piste pentru biciclete.

În realitate, Promenada verde promisă de Clotilde Armand este în prezent o pârloagă, fără iarbă proaspătă, iar localnicii de pe strada Gârlei acuză administrația că atunci când primăria a încercat să amenajeze malul, s-au tăiat copaci și au lăsat buturugile ieșite din pământ, fiind un adevărat pericol pentru cei care se plimbă prin zonă.

În ceea ce privește școlile din Sectorul 1, Clotilde Armand a declarat că a făcut o unitate de învățământ de la zero, „o școală regală”.

În realitate, primăria a creat spații în plus pentru elevii Colegiului George Enescu. Liceul de muzică se află în centrul Bucureștiului, iar primăria a creat spații pentru elevii muzicieni într-o fostă clădire ADP, care se află în spatele Casei Presei. Aceasta ar fi școala „nouă, de la zero”.

 

 

 

 

 

 

Alexandru Coman a absolvit Facultatea de Jurnalism în anul 2010, iar de atunci a semnat în mai multe publicații centrale, în secțiunile online, precum evz.ro. Alexandru lucrează de mai mulți ani ... vezi toate articolele

Citește și