Clotilde Armand, explicație HALUCINANTĂ pentru întârzierea restaurării fostului Hotel Dunărea: „Trei ani și ceva este un timp foarte scurt”
This browser does not support the video element.
Edilul sectorului 1, Clotilde Armand, a vorbit joi seară, la B1 TV, despre restaurarea fostului Hotel Dunărea de pe Calea Griviței.
Încă de la începutul acestui an, ea anunța – în exclusivitate pentru Gândul – că locuitorii din sector vor putea beneficia de serviciile unui Centru Cultural care va avea ca sediu imobilul în care a funcționat fostul Hotel Dunărea, în apropierea Gării de Nord.
„Acum avem proiecte pentru a expropria Casa Pătrașcu din Piața Romană, Casa Petrescu, situată în fața Pieței Matache, blocul Dunărea, Casa lui Mihai Sadoveanu de pe „Barbu Delavrancea” și casa lui George Coșbuc, tot în centru. Sunt multe proiecte de expropiere pentru a putea reabilita și revaloriza aceste clădiri de patrimoniu. Ținem foarte mult la istoria orașului și patrimoniul nostru arhitectural. Pentru expropria, totuși, trebuie niște studii serioase.
Hotelul Dunărea… din păcate, în același hotel, în aceeași clădire, avem și niște locuințe cu niște oameni care locuiesc, ceea ce complică foarte mult proiectul. Ne-am gândit să tăiem clădirea, ca să putem să expropiem doar jumătate, dar experții au evaluat că nu se poate. Trebuie să reabilităm totul. Acum am făcut toate expertizele care, într-adevăr, iau timp. Avem studiu de fezabilitate, care este terminat, și o să o să reușim să facem toate proiectele noastre pe care le-am luat de la zero. Am ajuns în momentul în care chiar facem, dar trei ani și ceva este un timp foarte scurt”, a precizat Clotilde Armand.
Hotelul Dunărea a fost construit în perioada 1934-1940, iar la cutremurul din anul 1977 a suferit daune majore, ulterior fiind, pur și simplu, abandonat.
Acum, clădirea cu 7 etaje și 70 de camere – proprietate a unui investitor privat – se află într-o stare avansată de degradare, fiind lăsată de izbeliște, și a devenit „casă” pentru oamenii fără adăpost.