Prima pagină » Actualitate » CNAIR a desemnat câștigătorul pentru proiectarea a 4 poduri peste PRUT/ Lucrările vor primi finanțare de la bugetul de STAT

CNAIR a desemnat câștigătorul pentru proiectarea a 4 poduri peste PRUT/ Lucrările vor primi finanțare de la bugetul de STAT

CNAIR a desemnat câștigătorul pentru proiectarea a 4 poduri peste PRUT/ Lucrările vor primi finanțare de la bugetul de STAT
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat joi cine este câștigătorul proiectării celor patru poduri de peste Prut. Cele patru loturi au o valoare de câte 1 100 000 lei, fără TVA, iar durata fiecărui contract este de 12 luni, de la data de începere a contractelor respective. 
Patru noi poduri se vor construi peste Prut, întărind, astfel, și mai mult legăturile României cu Republica Moldova. CNAIR a anunțat joi că a fost desemnată firma care va realiza proiectarea acestor lucrări, iar banii vor fi asigurați de la bugetul de stat.
„Joi, 09.01.2025, în urma finalizării procesului de evaluare a ofertelor, CNAIR a comunicat rezultatul procedurii de atribuire a contractului pentru „Servicii de proiectare faza Studiu de Fezabilitate”, pentru următoarele obiective: Lot 1 – Pod nou peste Prut, Stânca (RO) – Costești (MD); Lot 2 – Pod nou peste Prut, Bumbăta (RO) – Leova (MD); Lot 3 -Pod nou peste Prut, Fălciu (RO) – Leca (MD); Lot 4 -Pod nou peste Prut, Răducăneni (RO) – Bărboieni (MD).
Ofertantul desemnat câștigător în cadrul celor patru loturi ale procedurii de achiziție publică este SC. LIKE CONSULTING SRL, având prețul de 1.100.000 lei, fără TVA, pentru fiecare lot în parte. Durata fiecărui contract este de 12 luni de la data de începere a contractelor respective”, a anunțat Compania națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
Prin aceste lucrări, se are în vedere  creșterea capacității de transport dintre cele două state și contribuirea la conectivitatea Republicii Moldova la rețelele europene de transport TEN-T de pe teritoriul României și mai departe, de pe teritoriul celorlalte țări membre ale UE.
De asemenea, mai sunt avute în vedere alte două aspecte importante, precum  fluidizarea și optimizarea fluxului de transport mărfuri cu camioanele ce trebuie operate în Portul Constanța, cât și  eliminarea blocajelor din punctele de trecere a frontierei.
Dacă nu vor exista contestații, câștigătorul va putea semna, cu CNAIR, contractele de execuție a proiectării.
CITEȘTE ȘI:
A absolvit studii superioare de jurnalism și are o experiență de peste 15 ani în mai multe redacții de presă scrisă și TV, din România. vezi toate articolele

Citește și