Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) vine cu o serie de precizări după ce pe mai multe site-uri și rețele sociale circulă o listă cu „74 de radare fixe” care ar urma să fie instalate pe drumurile din România.
În acest context, purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, descrie informația ca fiind „fake news” și adaugă că la nivel național vor fi insatalate 500 de camere.
„Este un fake news. Lista aceea este cea a camerelor pentru rovinietă, care nu au nicio legătură cu proiectul e-SIGUR, pentru că acesta presupune cu totul altfel de camere, alte softuri, este cu totul altceva”, a declarat Alin Șerbănescu.
Acesta a vorbit și despre proiectul prin care CNAIR își propune să monteze camere de supraveghere pe șoselele din țară.
„Cineva și-a dat cu presupusul că, dacă tot le avem, de ce să nu le folosim pe acelea. Nu! Vor fi 500 de camere de supraveghere achiziționate și montate în întreaga țară prin acest proiect, care acum se află în faza de realizare a documentației pentru licitație. Noi avem termen de finalizare anul 2026 și apreciem că în anul 2024 vom intra în implementare”, a mai declarat reprezentantul Companiei.
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) atrage atenţia asupra unei aplicaţii mobile pentru achiziția de rovinietă, care nu este autorizată. Reprezentanţii CNAIR le recomandă șoferilor să achite rovinieta doar pe portalul companiei sau la distribuitorii autorizaţi.
„CNAIR informează utilizatorii reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi din România că aplicaţia mobilă Aircash nu este autorizată pentru încasarea tarifului de utilizare (rovinietă). Astfel, rugăm utilizatorii să achite rovinieta doar pe portalul deţinut de către CNAIR, disponibil la adresa www.erovinieta.ro, sau la distribuitorii autorizaţi, ale căror puncte de distribuţie/portaluri web autorizate se regăsesc pe site-ul oficial al companiei la adresa http://www.cnadnr.ro/ro/puncte-de-distributie”, se arată într-o informare a celor de la CNAIR.