Prima pagină » Actualitate » CNCAV: 130 de noi cabinete de vaccinare, din 1 martie! Peste 150.000 de persoane se vor putea vaccina în următoarele 20 de zile

CNCAV: 130 de noi cabinete de vaccinare, din 1 martie! Peste 150.000 de persoane se vor putea vaccina în următoarele 20 de zile

CNCAV: 130 de noi cabinete de vaccinare, din 1 martie! Peste 150.000 de persoane se vor putea vaccina în următoarele 20 de zile
CNCAV: 130 de noi cabinete de vaccinare, din 1 martie! Peste 150.000 de persoane se vor putea vaccina în următoarele 20 de zile / Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ

Veste excelentă pentru cei care vor să se vaccineze anti-COVID! Începând de luni, 1 martie 2021, 130 de cabinete noi devin operaționale pentru imunizarea cu vaccinul produs de Pfizer/BioNTech.

156.000 de români se vor putea vaccina în urmtătoarele 20 de zile în aceste cabinete. Capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi, transmite CNCAV (Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19).

Când încep programările

Programarea pentru vaccinare se va putea face începând de SÂMBĂTĂ, 27 februarie 2021, și se adresează persoanelor vulnerabile din Etapa a II-a: cei cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani și persoanele cu dizabilități.

Doritorii se pot programa fie individual sau prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie / curant, dar și prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: https: //vaccinare-covid.gov.ro.

Dascălii, vaccinați până în 10 martie

De asemenea, acțiunea de imunizare a personalului didactic continuă la nivel național, până la 10 martie 2021, precum și vaccinarea persoanelor nedeplasabile, care fac dializă, din centrele rezidențiale, medico-sociale și a celor fără adăpost.

În paralel, continuă programarea persoanelor înscrise în procesul de imunizare cu vaccinul produs de Oxford / AstraZeneca.

În centrele de vaccinare se vor folosi atât doze recepționate de țara noastră în tranșele curente, cât și în cele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin DSP-urile județene și DSP a municipiului București.

Platforma se actualizează constant

În România, alocarea dozelor de vaccin anti-COVID se realizează potrivit calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșe de vaccin anti-COVID.

Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite, bineînțeles, continuarea procesului de programare pentru categoriile din etapa curentă.

Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între ... vezi toate articolele

Citește și