Nu există un 1 Mai reușit fără un mic pe masă! Legenda, cea gastronomică, mai spune că nici micul nu este așa gustos, dacă nu-l mănânci într-o zi cu însemnătate, așa cum este Ziua Muncii, celebrată, paradoxal, prin petreceri, mâncare bună și relaxare. Dacă românului îi plac micii pare să devină o întrebare utopică, ținând cont de cozile surprinse de fotoreporterii Gândul. Caz concret: piața Bucur Obor, acolo unde s-au strâns cozi fără număr. Cinci lei costă micul de la Obor, însă după cozile existente se pare că face toți banii.
Mulți au preferat să stea la o masă și să savureze micii în oraș, în compania unei halbe de bere, în timp ce alții i-au luat la pachet, pentru a se bucura împreună cu familia de gustul, sperăm foarte bun, dacă tot au stat la cozi ca-n vremea comunismului.
Carrefour vinde „mici ca la Dedulești” la prețul de 17,99 lei per caserolă și mulți bucureșteni s-au înghesuit să-i cumpere, mai ales pentru renumele celebrelor terase în aer liber de pe Dealul Negru.
Paul Anghel, director în cadrul ANPC, îi sfătuiește pe români să refuze produsele din carne tocată pentru care există îndoieli privind calitatea și modul de informare prin etichetare.
Iar la cumpărarea berii, clienții trebuie să fie atenți la starea ambalajelor și aspectul lichidului.
„Ca în fiecare an, românii sărbătoresc 1 Mai cu mici și bere. Pentru a vă bucura pe deplin de această sărbătoare, e bine să țineți cont de următoarele recomandări”, a scris pe Facebook, Paul Anghel.
El susține că, la cumpărarea produselor din carne tocată, trebuie acordată atenție aspectului produsului și a modului de etichetare.
FOTO: Alexandra Pandrea fotoreporter Gândul
CITIȚI ȘI:
Cum să alegi cei mai proaspeți MICI. ANPC, sfaturi pentru români în vacanța de 1 Mai