Prima pagină » Actualitate » Coadă uriașă de ambulanțe la Spitalul Universitar. Zeci de pacienţi asteptă să fie preluaţi

Coadă uriașă de ambulanțe la Spitalul Universitar. Zeci de pacienţi asteptă să fie preluaţi

Coadă uriașă de ambulanțe la Spitalul Universitar. Zeci de pacienţi asteptă să fie preluaţi

Curtea Spitalului Universitar din București este plină de ambulanțe care aduc tot mai mulți pacienți infectați cu COVID. Situația este critică, deoarece bolnavii ajung în curtea spitalului, unde asteptă să fie preluaţi de doctorii care abia mai fac faţă numărului mare de solicitări.

La Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Universitar din Capitală este coadă de ambulanțe. Zeci de pacienţi asteptă să fie preluaţi de medici, potrivit A3.

România înregistrează un număr record de pacienți internați la ATI. Conform datelor statistice, un medic de la ATI îngrijeşte de patru ori mai mulţi bolnavi. 1.875 de pacienți sunt internați la ATI

Sunt ocupate aproximativ 1.900 de paturi, iar un medic tratează acum de patru ori mai mulţi bolnavi decât prevăd procedurile standard.

În prezent, 350 de pacienți cu COVID și 350 de pacienți cu alte boli sunt internați, iar în luna octombrie s-au înregistrat 284 de decese ale celor infectați cu coronavirus doar la acest spital.

Avertismentul medicilor

Medicii avertizează că încă o săptămână de acum înainte va crește numărul celor care au nevoie de terapie intensivă.

Doar în ultimele 24 de ore autoritățile au anunțat 415 de decese.

Medicii confirmă că plămânii celor cu forme grave de boală se distrug de la o zi la alta.

Citește și: Octavian Jurma, critici dure la adresa estimărilor INSP privind valul patru al pandemiei: „Oamenii ăștia sunt fie incompetenți, fie sunt de rea-credință”

47 de bolnavi cu forme grave ale infecției COVID-19 sunt îngrijiți acum peste graniță.

România a cerut ajutor prin Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene

O echipă de medici şi asistente din Danemarca a sosit, miercuri, pentru a da o mână de ajutor în spitalele din Capitală. Este prima echipă de medici și asistente din Uniunea Europeană care a sosit în România.

Sosirea medicilor străini vine în contextul activării Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene. România a primit câteva sute de concentratoare de oxigen din partea altor ţări precum Serbia, Olanda sau Polonia, dar şi medicamente pentru tratarea bolnavilor, în cadrul aceluiași program.

Citește și: Peste 40 de medici și asistenți din Polonia au venit să ofere ajutor pentru salvarea bolnavilor de COVID-19 din România

De la începutul pandemiei de COVID-19, Mecanismul de protecţie civilă al UE a coordonat şi a cofinanţat livrarea a peste 190 de milioane de echipamente medicale şi individuale de protecţie, a consolidat capacitatea spitalelor cu personal medical suplimentar şi a furnizat vaccinuri şi alte echipamente esenţiale în peste 55 de ţări. Uniunea Europeană a creat, totodată, rezerva medicală strategică rescEU.

Citește și: Un medic de la Spitalul Universitar din București s-a sinucis. Bărbatul avea 32 de ani și a fost găsit mort în locuința sa

Citește și