Prima pagină » Actualitate » Cod galben de ceață și ghețuș. Avertizare meteo pentru 22 de județe

Cod galben de ceață și ghețuș. Avertizare meteo pentru 22 de județe

Cod galben de ceață și ghețuș. Avertizare meteo pentru 22 de județe
Cod galben de ceață și ghețuș. Avertizare meteo pentru 22 de județe. Sursa: MEDIAFAX FOTO / Emanuel Titus Iliesi

Jumătate din țară este vizată, luni dimineață, de o avertizare cod galben de ceață.

ANM avertizează că în zone întinse din Muntenia, Moldova și Transilvania se poate produce ghețus, drept urmare, șoferii trebuie să fie extrem de precauți la drum.

Meteorologii anunță, de asemenea, că, luni dimineață, în numeroase zone ale României este ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, ce poate favoriza, în funcție de condițiile locale, formarea ghețușului.

Fenomenele meteo pot să apară în județele Olt, Dolj, Ialomița, Călărași, Giurgiu, Ilfov, Teleorman, Galați și Vaslui, dar și în zonele joase din județele Vâlcea, Gorj, Argeș, Prahova și Dâmbovița.

Codul galben este în vigoare până la ora 9.00.

Avertizarea meteo este valabilă până la ora 10.00 și în zonele joase din județele Alba, Covasna, Brașov, Sibiu, Cluj, Mureș, Harghita și Bistrița-Năsăud.

Avertizarea Infotrafic: Se circulă greu pe toate autostrăzile și pe numeroase alte șosele din cauza ceții

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române anunță, luni dimineața, că nu sunt drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită ca urmare a unui eveniment rutier sau a condițiilor meteo nefavorabile.

Pe de altă parte, ceața afectează vizibilitatea în trafic sub 100 de metri, pe alocuri chiar sub 50 de metri, pe autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești și A4 Ovidiu-Agigea.

Totodată, este semnalată ceață pe mai multe artere rutiere din județele Brașov, Bistrița-Năsăud, Caraș-Severin, Călărași, Covasna, Dâmbovița, Harghita, Mureș, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman, Vâlcea și Vrancea, dar și în municipiul București, vizibilitatea fiind redusă sub 200 de metri, pe alocuri sub 50 de metri.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și