Codruț Sarafoleanu: „Adrian Păunescu s-a dus direct la CEAUȘESCU pentru a păstra bonificația de brevete”

Publicat: 26 07. 2024, 21:07
Actualizat: 26 07. 2024, 23:16

This browser does not support the video element.

În puţine întâlniri din aceste vremuri, am simţit că suntem mai puternici decât timpul. Că suntem mai puternici decât bolile noastre. Şi decât poeziile pe care încă nu le-am scris. Profesorul Codruţ Sarafoleanu a venit la întâlnirea cu propriile amintiri, ca să ne spună care a fost cărarea pe care a mers pentru ca viaţa sa să ajungă în punctul în care se află acum.

Medic primar ORL, Doctor în ştiinţe medicale, şef al Clinicii ORL Spitalul Clinic Sfânta Maria Bucureşti, Codruţ Sarafoleanu este şi un mare iubitor de poezie şi de muzică folk. De unde a pornit această dragoste a sa? Cum îşi face loc, între atâtea responsabilităţi şi griji, pentru a se vindeca de negura vieţii cu versuri şi cu acorduri de chitară?

Aflaţi totul în singurul podcast de muzică folk şi poezie, Ai vreme să vorbim?, numai pe pagina de YouTube Gândul şi pe pagina de Facebook Gândul.

Credeţi, ascultaţi, înţelegeţi!

„Tatăl meu, cu care am vorbit astăzi, spunându-i că vin la emisiune, m-a rugat să spun în mod special un gest nobil pe care tatăl dumneavoastră l-a făcut pentru medici în 1985. Celebrul OSIM a decis că cei care erau posesorii unui brevet de invenție să nu mai primească niciun fel de bonificație, la vremea aia era egală cu trei salarii, ceea ce era binevenit pentru oricine. Singura persoană care a reușit s(n.r. să schimbe acest lucru) a fost Adrian Păunescu. Mergând direct la Ceaușescu și expunându-i faptul că nu se poate să pierzi minți luminate, să nu dai niciun fel de bonificație materială unor oameni care-și aduc contribuția la dezvoltarea României. Am spus-o, m-a rugat, a fost și el beneficiarul acestor acestor trei salarii, dar ce înseamnă forța unui om care are curaj să se ducă, să se lupte pentru oamenii care au făcut ceva pentru România, că până la urmă n-au inventat pentru ei, au inventat pentru pacientul român. Nu știam asta, astăzi am aflat și eu, la telefon”, a spus prof. univ. dr. Codruț Sarafoleanu în cadrul podcast-ului „Ai vreme să vorbim, cu Ana Maria Păunescu”.

Ediție integrală