Comisarul european Kadri Simson, după conferința Gândul Energy Now: „Împreună putem construi un sistem energetic curat, sigur și accesibil”
Comisarul european pentru Energie, Kadri Simson, a postat un mesaj clar și concis pe rețeaua X (fostă Twitter) după ce a luat parte, la Parlamentul European, la conferința Gândul Energy Now.
„Împreună putem construi un sistem energetic curat, sigur și accesibil pentru toți europenii“, a notat Kadri Simson, comisarul european pentru Energie.
În aceeași postare, comisarul european a ținut să-i mulțumească europarlamentarului Cristian Bușoi, gazda evenimentului și președinte al Comisiei pentru industrie, cercetare și energie (ITRE) din Parlamentul European, chiar dacă ziua a fost una „ocupată“.
„Mulțumesc Cristian Bușoi, președinte al Comisiei pentru Industrie, pentru această invitație și dialog”, a menționat reprezentanta Estoniei în executivul comunitar.
Cristian Bușoi: „Este nevoie de o prezență mai activă a României și a companiilor românești la Bruxelles”
Alături de comisarul Kadri Simson, la acest eveniment au mai participat directorul general adjunct al Comisiei Europene, Matthew Baldwin, ambasadorul României la UE, Iulia Matei, fostul premier al Poloniei și membru al Comisiei pentru Industrii ITRE, Jerzy Buzek, eurodeputați români și străini.
„Am discutat despre modernizarea rețelelor de transport și distribuție, susținerea investițiilor în capacitățile de energie hidro și nucleare și nevoia de investiții în toate capacitățile de energie, și soluțiile financiare pe care le avem pentru a moderniza sistemul energetic european”, a spus Cristian Bușoi președintele Comisiei ITRE.
Concluzia evenimentului Gândul Energy Now a fost că România și companiile românești ar trebui să aibă o prezență cât mai activă la Bruxelles.
„Este nevoie de o prezență mai activă a României și a companiilor românești la Bruxelles și de o definire mai clară a contribuției României la stabilitatea energetică a UE. Trebuie să promovăm mai mult potențialul Mării Negre, dar și ce am reușit să avem deja, mai exact un mix energetic echilibrat și securitate energetică”, a încheiat europarlamentarul Cristian Bușoi. (alte detalii AICI)
Acesta a fost al doilea proiect Energy Connect și a fost susținut de companiile din energie Electrica, Electrica Furnizare, Romgaz, Hidroelectrica, Transgaz, Nuclearelectrica, Transelectrica, Enel, Tinmar Energy, CEZ Group.