Atunci când orele de chimie, fizică sau matetematica par extrem de dificile și greu de înțeles, un mediu atrăgător le poate schimba complet percepția elevilor.
Recent, câțiva elevi de clasa a VIII-a din Iași au descoperit o comoară surprinzătoare. În clădirea în care a locuit chimistul Petru Poni se află zeci de roci, minerale și flori de mină, iar pentru copii, orele au devenit mult mai atrăgătoare.
”O oră de chimie desfășurată într-un astfel de cadru mai puțin formal îi atrage foarte mult. Le stimulează curiozitatea și, de asemenea, dorința de a învăța”, a declarat profesoara de chimie Cecilia Foia.
Deși învaţă chiar vizavi de muzeu, copiii nici măcar nu bănuiau ce comoară ascunde acesta.
”Este amenajat ca un spaţiu care să recreeze locul de unde se extrag mineralele. Este o atmosferă de mină, putem spune că într-adevăr este o mină de minerale”, explică Oana Florescu, muzeograf.
Petru Poni, care a fondat școala românească de chimie, a studiat peste optzeci de minerale din diferite regiuni ale țării și chiar a descoperit două noi minerale, pe care le-a numit badenită și broștenită.