Prima pagină » Actualitate » Companiile pot acorda până la 400 lei lunar angajaților care muncesc de acasă ca să-şi plătească facturile

Companiile pot acorda până la 400 lei lunar angajaților care muncesc de acasă ca să-şi plătească facturile

Companiile pot acorda până la 400 lei lunar angajaților care muncesc de acasă ca să-şi plătească facturile
Foto: Pixabay.com

Începând de anul viitor, angajatorul poate acoperi facturile la utilităţi pentru angajaţii care lucrează de acasă.

Pentru cei care lucrează de acasă, angajatorul poate acorda 400 de lei lunar pentru plata facturilor la utilităţi (electricitate, abonamente, încălzire, apă, etc.), pentru locul în care angajatul lucrează, transmite Mediafax.

De banii aceştia angajatul își poate cumpăra şi mobilier sau echipamente de lucru, conform legii.

Un aspect important este că angajații nu au nevoie să vină cu acte, documente doveditoare, pentru a face rost de aceşti bani.

Suma aceasta de 400 de lei nu este supusă impozitului pe venit şi contribuţiilor sociale. Cheltuielile suportate de angajator sunt deductibile, spune legea, pentru determinarea rezultatului fiscal.

Valentina Pufulescu: ”Telemunca, jurnal psihotic. Cât mă costă telemunca și cum scapi de stresul muncii de acasă, pe barba și pe banii tăi” (OPINIE)

„Am dat cu laptopul de pământ! Am dat cu sete, cu nervi, cu ciudă, cu deznădejde!

– Nu-i corect!, am urlat până în străfundul firii, în timp ce îmi imaginam scena războinică, dar și paguba pe care mi-aș fi făcut-o în zadar. Ce vină are laptopul că au tăiat lumina exact când trebuia să intru într-o ședință online?

De data asta a învins rațiunea, iar scena de mai sus s-a derulat doar în imaginația stârnită de neajunsurile telemuncii. Lucrez de acasă, ca milioane de români. Și dacă la birou munca depindea doar de rodul minții mele, acasă treaba e mult mai complicată. Televiziunea are sisteme de back-up și specialiști care țin emisia neîntreruptă atunci când pică internetul sau curentul. Singura măsură de siguranță, în apartamentul meu de 60 de metri pătrați, este agilitatea cu care găsesc soluții pentru a-mi face treaba.

În 10 luni, pandemia mi-a testat viteza de reacție și indulgența cât pentru 10 vieți. Am descoperit, însă, că atunci când credeam că totul s-a sfârșit mai găseam totuși o soluție, când simțeam că mi s-a terminat răbdarea mai stăruiam puțin, când toate mergeau pe dos reușeam să mă adaptez, reinventez.” – Opinie Valentina Pufulescu pentru GÂNDUL.RO.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și