Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri, prin cursurile lansate de Autoritatea pentru Digitalizarea României (P)

Publicat: 23 07. 2024, 16:59
Actualizat: 23 07. 2024, 18:19

Întreprinderile mici și mijlocii (IMM) au posibilitatea de a obține finanțări nerambursabile de până la 17.000 euro, exclusiv sub formă de cursuri, pentru formarea angajaților în nouă domenii cheie.

Prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) sprijină specializarea IMM-urilor în domeniul tehnologiilor inovatoare, iar angajații cu contract individual de muncă (normă întreagă sau parțială), pot beneficia de cursuri prin intermediul cărora vor dobândi competențe în nouă domenii tehnice cheie.

Proiectul „Competențe în tehnologii avansate pentru IMM-uri” și-a propus sprijinirea a minimum 2.000 de IMM-uri.

Specializările disponibile pentru angajații IMM-urilor:

Automatizarea Proceselor Robotice – elimină sarcinile repetitive și crește productivitatea prin utilizarea roboților software. Implementarea soluțiilor RPA poate aduce IMM-urilor beneficii semnificative, precum reducerea costurilor operaționale, creșterea eficienței și îmbunătățirea calității serviciilor.

Big Data este un curs axat pe analiza volumelor mari de date pentru a obține informații valoroase și a lua decizii informate.

În cadrul cursului de Cyber-Physical System vor fi explorate avantajele și beneficiile acestei tehnologii care conectează lumea fizică cu cea digitală, permițând interacțiunea și controlul eficient al dispozitivelor și proceselor.

Cursul de Cloud Technologies va ajuta la înțelegerea funcționalității Cloud-ului, cum poate fi folosit eficient și cum poate lucra în avantajul companiei.

Cursul de Inteligență Artificială (IA) va oferi participanților informații despre concepte avansate ale IA și cum acestea pot fi aplicate în diverse sectoare industriale.

Învățare Automată (Machine Learning – ML) Prin Machine Learning se pot automatiza procesele repetitive, personaliza ofertele pentru clienți și îmbunătății analiza datelor.

Cei care vor opta pentru o formare în domeniul Additive Manufacturing vor înțelege felul în care obiectele tridimensionale sunt create prin adăugarea succesivă de straturi de material.

Blockchain oferă un mod sigur și transparent de a stoca și transfera date, revoluționând diverse industrii.
Internetul Obiectelor sau Internet of Things (IoT) permite dispozitivelor și mașinilor să comunice între ele prin internet.

IMM-urile interesate se pot înscrie pe platforma disponibilă la: proiecte.pnrr.gov.ro, în cadrul căreia vor depune solicitările de sprijin, pentru a beneficia de cursurile de formare.

Înscrierea și transmiterea solicitărilor de sprijin se va putea face până la data de 30.11.2024, ora 17:00. Solicitările de sprijin vor fi evaluate în baza principiului „primul venit, primul servit” și selectate după încărcarea acestora în platforma PNRR proiecte.pnrr.gov.ro.

Cursurile din cadrul acestui program vor fi susținute de către parteneri precum: RQM Certification, Ascendis Consulting, Ascendia SA, CIT-IRECSON, CNIPMMR, Equatorial Gaming, Infosec Center, Merlin Business, Bocasoft, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca.

Toate companiile interesate de accesarea acestui program pot afla mai multe detalii la adresa de internet a Autorității pentru Digitalizarea României: adr.gov.ro.