Prima pagină » Actualitate » Competiție inedită pe lac, în Craiova. Mai mulți elevi s-au întrecut cu plute făcute din PET-uri

Competiție inedită pe lac, în Craiova. Mai mulți elevi s-au întrecut cu plute făcute din PET-uri

Mai mulți elevi de la licee din Craiova s-au întrecut cu plute făcute din PET-uri. Competiția a avut loc pe lacul Hanul doctorului din Craiova. Plutele au fost făcute din 2.500 de sticle de plastic adunate timp de două luni de către elevi.

Competiția a fost plănuită în urmă cu mai bine de două luni, când peste 30 de elevi de la mai multe școli din Craiova au decis să strângă peturile din  toate zonele unde erau aruncate la întâmplare.

„Azi are loc evenimentul care reprezintă o acțiune prin care liceenii au adunat în ultimele două luni peturi, iar cu acele peturi și-au construit plute”, spune Iulian Tănase, organizator.

Patru plute au fost confecționate de elevi și duminică au fost aduse pe lacul Hanul doctorului din Craiova unde tinerii s-au întrecut.

„Noi am ieșit pe locul 1 la o detașare destul de bună cu cei de la Titulescu. Atmosfera a fost frumoasă, competiția grea. Nu a fost dificilă, doar că am avut vâsla ruptă și m-a încercat puțin. A fost distractiv, mi-a plăcut”, spune unul dintre elevi.

Toți elevii la final au fost premiați cu tricouri și cu ghiozdane.

Cum au ajuns peste 100 de elevi să experimenteze viața de student la Universitatea din Craiova. Se mută în cămine și iau masa la cantina din campus

Tot la Craiova, peste 100 de elevi de la mai multe licee din Oltenia experimentează viața de student în campusul Universității din Craiova. Totul în cadrul unor școli de vară care se desfășoară pe parcursul a două săptămâni. Copiii învață în laboratoarele facultăților, sunt cazați în căminele studențești și mănâncă la cantina Universității. În plus, fac vizite la muzee, în parcuri, ori fac excursii în regiune.

La Facultatea de Științe Sociale, 52 de elevi au participat, vineri, la o vizită la Infrastructura de Cercetare a Universității din Craiova, au putut testa roboții și au văzut cum funcționează echipamentele de realitate virtuală. În plus, au intrat și în studioul TV și au învățat cum să citească știri la prompter, exact ca studenții de la Jurnalism.

“A fost destul de greu pentru prima data. Aveam senzația că este mai ușor când vedeam prezentatorii la televizor. Este emoționant, dar și foarte frumos în același timp”, a spus o elevă. Tinerii spun că experiența dobândită în cadrul școlii de vară este foarte importantă pentru ei.

 

Jurnalist de eveniment și investigatii, generatia presei anilor 2000. Licențiată în Comunicare Socială și Relații Publice la SNSPA, a devenit cunoscută în lumea media în presa locală din Bănie, ... vezi toate articolele