Prima pagină » Actualitate » Condamnată la ÎNCHISOARE după ce a spus o rugăciune musulmană. Ce a putut face femeia asta, i-a adus doi ani de detenție!

Condamnată la ÎNCHISOARE după ce a spus o rugăciune musulmană. Ce a putut face femeia asta, i-a adus doi ani de detenție!

Condamnată la ÎNCHISOARE după ce a spus o rugăciune musulmană. Ce a putut face femeia asta, i-a adus doi ani de detenție!
Românca traficantă de droguri de pe lista MOST WANTED a Italiei, prinsă când s-a dus la Poliție să reclame că a bătut-o iubitul

O femeie din Indonezia a fost condamnată la doi ani de închisoare după ce a spus o rugăciune musulmană şi apoi a mâncat carne de porc.

Carnea de porc este interzisă de islam, care este religia dominantă în Indonezia.

Găsită vinovată de incitare la ură

Într-o filmare care s-a viralizat rapid pe TikTok, femeia spune o rugăciune islamică și imediat apoi consumă carne de porc. Filmarea a fost criticată pe scară largă în această țară majoritar musulmană, scrie Yahoo News.

Un tribunal indonezian a condamnat-o la doi ani de închisoare și i-a dat o amendă consistentă. Lina Mukherjee, în vârstă de 33 de ani, a fost găsită vinovată de „răspândirea de informații menite să incite la ură împotriva unor persoane religioase și a unor grupuri specifice”.

Decizia a fost luată după ce, în martie, o persoană a denunțat-o pe Mukherjee pentru videoclipul care a adunat milioane de vizualizări, în care aceasta rostește o rugăciune musulmană înainte de a consuma piele de porc crocantă.

Carnea de porc este interzisă de islam, care este religia dominantă în Indonezia.

Mukherjee se identifică drept musulmană, iar acțiunile sale au fost condamnate de grupuri conservatoare, inclusiv de cel mai important organism clerical musulman din țară, Consiliul Ulema indonezian, care a emis o hotărâre prin care a calificat videoclipul drept blasfemator.

De asemenea, ea a fost amendată cu 250 de milioane de rupii (16.200 de dolari), pentru care, în cazul în care nu va fi plătită, pedeapsa cu închisoarea va fi prelungită cu trei luni.

Alte cazuri similare

Acesta este cel mai recent dintr-o serie de cazuri de blasfemie din țară.

Anul trecut, poliția indoneziană a arestat șase persoane sub acuzația de blasfemie din cauza unei promoții a unui lanț de baruri care oferea alcool gratuit pentru clienții cu numele de Mahomed.

Grupurile de apărare a drepturilor fac de mult timp campanie împotriva legilor despre care spun că sunt frecvent folosite în mod abuziv pentru a viza minoritățile religioase.

Fostul guvernator al Jakartei, Basuki Tjahaja Purnama, cunoscut sub numele de Ahok, a fost încarcerat timp de aproape doi ani în 2017 pentru acuzații controversate de blasfemie. Purnama, de religie creștină, a fost încarcerat pentru comentariile pe care le-a făcut în campania electorală, în urma cărora a fost acuzat că a insultat islamul.

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele

Citește și