Prima pagină » Actualitate » Condiment aromat şi gustos, folosit des în bucătărie, care este recomandat pentru TUSE. „Se pun doar 3-4 picături de tinctură pentru că este puternic”

Condiment aromat şi gustos, folosit des în bucătărie, care este recomandat pentru TUSE. „Se pun doar 3-4 picături de tinctură pentru că este puternic”

Condiment aromat şi gustos, folosit des în bucătărie, care este recomandat pentru TUSE. „Se pun doar 3-4 picături de tinctură pentru că este puternic”
FOTO - caracter ilustrativ: Profimedia

Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru recomandă pentru tuse UN condiment deosebit de aromat şi foarte gustos, folosit des în bucătărie.

„M-am gândit la un tratament pentru tuse, pentru că în perioada aceasta este atât de multă lume răcită şi se confruntă cu tusea. Este foarte bun cimbrul. Pe internet sunt mai multe reţete de tinctură de cimbru sau chiar o putem găsi la plafar”, a precizat ea.

Fie că e folosit sub formă de tinctură, pus în ceai, sau chiar ceai din cimbru, acest condiment îi ajută pe cei care nu se mai pot opri din tuse în această perioadă.

De asemenea, cei care suportă pot face şi inhalaţii cu cimbru, pentru a potoli tusea, mai spune Lidia Fecioru.

Pentru cei care nu au tinctură de cimbru, aceasta se poate prepara acasă ori se poate cumpăra de la plafar.

Lidia Fecioru: „Se pun 3-4 picături de tinctură de cimbru, nu mai mult, pentru că e puternic”

„Se pun într-un pahar cu ceai cam 3-4 picături de tinctură de cimbru, nu mai mult, pentru că e destul de puternic. Cine suportă să bea chiar ceai de cimbru este minunat. De asemenea, se poate face inhalație cu cimbru. Pentru tuse este nemaipomenit. Eu nu am tinctură de cimbru, dar îmi fac acasă ceai de cimbru”, a recomandat bioenergoterapeutul Lidia Fecioru, la Antena 3.

Atenție, dacă tusea persistă mai multe zile, este recomandat să vă adresaţi medicului de familie.

FOTO – caracter ilustrativ: Profimedia

Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri ... vezi toate articolele