Condimentul care trebuie pus în carnea tocată pentru CHIFTELE ca să le dea un gust excepțional. Nu o să te mai saturi de ele

Publicat: 26 10. 2024, 13:38
Actualizat: 26 10. 2024, 13:41
FOTO - Caracter ilustrativ

Există un condiment care ar trebui pus în cartea tocată pentru chiftele, ca să le dea un gust excepțional. Ies ca la mama acasă și nu o să te mai saturi de ele, ne asigură specialiștii culinari.

Gospodinele din România cunosc, în general mai multe rețete, trucuri și sfaturi în privința acestui preparat culinar, dar puține știu despre ingredientul care le schimbă savoarea. Și este unul simplu, care se găsește în orice bucătărie sau în magazine.

Este vorba despre cimbru, care nu trebuie să lipsească din această rețetă pentru o aromă plăcută, dar se poate folosi și o linguriță de cimbru uscat, scrie Fanatik.

Rețeta chiftelelor cu cimbru

Pentru a prepara chiftele cu cimbru este nevoie de 500 de grame de carne tocată, de vită, pui, porc sau un amestec din acestea. Apoi, doi căței de usturoi, o ceapă, o linguriță de boia dulce, sare și piper, cimbru, oregano și o legătură de verdeață. Unele gospodinele mai pun în chiftele și 2-3 linguri de amidon din cartofi sau miez de pâine.

Carnea tocată pentru chiftele se amestecă cu ceapa tocată mărunt, usturoiul zdrobit și verdeața care a fost proaspăt tocată, apoi se adaugă condimentele.

Se adaugă și amidonul din cartofi și se amestecă compoziția cu mâna. Pot fi puse și două linguri de ulei de floarea soarelui, produsul reușind să le facă să fie mai suculente.

Mai departe, chiftelele se modelează cu mâinile ude pentru că astfel compoziția nu se lipește de degete și bilele de carne se formează foarte ușor.

Se pune uleiul la încins, într-o tigaie mai mare, apoi se prăjesc chiftelele, care se pot găti și la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.

Cimbrul, benefic pentru sănătate

Cimbrul are numeroase proprietăți, cum ar fi îmbunătățirea digestiei și calmarea durerilor menstruale, pentru că are efecte antispasmodice, dar poate contribui și la susținerea unui sistem imunitar sănătos.

Mai mult, poate avea efecte antioxidante, ajutând la neutralizarea radicalilor liberi, deci previne deteriorarea celulară și reduce riscul de boli cronice.

FOTO – Caracter ilustrativ