Prima pagină » Actualitate » Condimentul ieftin și bun care se pune în gemul de PRUNE pentru un gust desăvârșit. Gustul va fi unic

Condimentul ieftin și bun care se pune în gemul de PRUNE pentru un gust desăvârșit. Gustul va fi unic

Condimentul ieftin și bun care se pune în gemul de PRUNE pentru un gust desăvârșit. Gustul va fi unic
Ce sa pui in gemul de prune pentru un gust unic

Iată care este condimentul ieftin și bun care se pune în gemul de prune, pentru un gust desăvârșit. Vei obține cel mai gustos gem de prune. În această perioadă multe gospodine prepare gemuri, iar printre acestea se numără cel de prune.

Prunele au și multe beneficii, sunt foarte sărace în grăsimi și reprezintă o sursă bună de vitamina C, vitamina A și potasiu. În plus, prunele ajută la prevenirea și tratarea constipației, deoarece stimulează tranzitul intestinal.

Gemul se consumă, în general, pe pâine, la micul dejun sau ca gustare, însă este folosit în diverse prăjituri, dar și ca umplutură pentru clătite.Iar modul de preparare al gemului nu este deloc dificil, având nevoie de doar câteva ingrediente. Iar dacă vrei să-i dai gemului un gust deosebit, poți adăuga un condiment care va minuni, și anume, scorțișoara. Este foarte bun și va face diferența.

Cum se prepară gemul de prune

Pentru rețeta de gem de prune, ai nevoie de 1,5 kg de prune, 700 grame de zahăr, o bucată de lemn de scorțișoară și 3 linguri de zeamă de lămâie.

Ca și mod de preparare, prunele se spală cu o seară înainte. Se scot apoi sâmburii, după care se pune zahăr peste ele, precum și bucata de lemn de scorțișoară. Se lasă la frigider cu toate aceste ingrediente.

Dimineața, prunele se pun la fiert la foc mediu spre mic. Se lasă la fiert vreme de 45 de minute. Spuma trebuie adunată atunci când se formează.

La final, se adaugă și zeama de lămâie, apoi se amestecă bine și se oprește focul. Atunci când gemul este cald, poți să îl pui în borcane. De asemenea, un alt lucru important este sterilizarea borcanelor. Ele trebuie să fie calde atunci când se pune gemul în ele.

CITEȘTE ȘI:

Mirabela Năstase a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității Hyperion. Vreme de 3 ani a fost redactor la revista VIP, unde a făcut reportaje și interviuri ... vezi toate articolele

Citește și