Consiliul Local Sector 1 a respins un proiect de hotărâre care ar fi mandatat-o pe Clotilde Armand să facă orice demers posibil pentru recuperarea prejudiciului din contractul cu Romprest

Consiliul Local Sector 1 a respins un proiect de hotărâre care ar fi mandatat-o pe Clotilde Armand să facă orice demers posibil pentru recuperarea prejudiciului din contractul cu Romprest
Publicat: 03/08/2021, 22:26

Consiliul Local Sector 1 a respins, în şedinţa de marţi, un proiect de hotărâre ce prevedea mandatarea primarului Clotilde Armand să promoveze orice acţiune pe care o consideră necesară pentru recuperarea prejudiciului rezultat din sumele achitate nejustificat în temeiul contractului cu Romprest de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate.

De asemenea, proiectul ce a fost propus spre adoptare de Clotilde Armand stipulează că se însuşesc cererile de chemare în judecată ce constituie obiectul a şase dosare şi că se mandatează primarul Sectorului 1 să reprezinte Consiliul Local în toate dosarele de executare aflate pe rolul birourilor executorilor judecătoreşti, inclusiv în cadrul contestaţiilor la executare sau al oricăror demersuri judiciare în legătură cu procedurile de executare silită iniţiate de Romprest Service SA, potrivit Agerpres. Se însuşesc toate contestaţiile la executare aflate pe rolul instanţelor de judecată, se mai arată în proiect.

„Pentru evitarea unei soluţii nefavorabile autorităţii publice sub aspectul excepţiei calităţii de reprezentant este necesară însuşirea cererilor de chemare în judecată şi ratificarea actelor de procedură efectuate de Primarul Sectorului 1. De asemenea, la data de 19.07.2021, prin procesul-verbal de inspecţie încheiat ca urmare a acţiunii de control, Ministerul Finanţelor Publice a constatat că din modul în care a fost executat contractul de delegare s-a creat un prejudiciu în patrimoniul subdiviziunii administrativ-teritoriale de 243.896.931,56 lei, sumă pentru care conducerea executivă trebuie să iniţieze procedura de recuperare”, prevede referatul de aprobare.

Consilierul local PNL Dan Podaru: Nu suntem nici avocaţi, nici jurişti, am primit 21 de coduri de dosar

Consilierul local PNL Dan Podaru a afirmat în şedinţa de Consiliu Local că grupul politic pe care-l reprezintă doreşte să respecte legea şi că pentru a putea face aceasta trebuie să ştie ce se află în fiecare dosar.

„Nu suntem nici avocaţi, nici jurişti, am primit 21 de coduri de dosar, deci, nişte cifre, nu nişte dosare, în consecinţă, pentru a ne forma o opinie şi pentru a înţelege ce ar trebui să votăm avem nevoie atât online, cât şi fizic (…) să ne fie transmise până la următoarea şedinţă toate aceste dosare, urmând să ni se acorde un spaţiu de studiu împreună cu diverşi avocaţi şi jurişti la care trebuie să apelăm să înţelegem ce fel de dosare sunt. După această consultare a dosarelor, peste o perioadă de timp, cerem imperios să ne întâlnim cu doamna avocat Trandafir care să ne prezinte şi să ne explice utilitatea fiecărui dosar în parte”, a declarat Dan Podaru.

Grupul PNL va cere un răgaz pentru a se consulta cu juriştii şi specialiştii partidului

El a spus că, după această întrevedere, grupul PNL va cere un răgaz pentru a se consulta cu juriştii şi specialiştii partidului. „După aceea, la o dată ulterioară, când vom înţelege exact ceea ce avem de votat, vom decide în consecinţă şi pe unele le vom vota, pe altele nu le vom vota, care vom considera că nu sunt legale sau oportune”, a explicat Dan Podaru.

Consilierul local PSD Cristian Tudose este de părere că acest proiect este „o chintesenţă a tupeului, sfidării, a obrăzniciei” cu care sunt trataţi consilierii. „Cum se poate să ni se ceară votul pe acţiuni făcute în numele nostru, fără să avem cunoştinţă de documentele depuse, de acţiunea depusă, de tot ceea ce se întâmplă?”, a adăugat Cristian Tudose.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Legiștii susțin că pacientul de la Sf. Pantelimon a murit, cu o probabilitate de 99%,...
Regizorul Bogdan Budes și-a PREVESTIT moartea?! Ce a postat cu câteva zile înainte de tragedie:...
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie...
Avertismentul celebrului chef Adi Hădean: „Iubim produsul românesc, dar n-aș lăsa pe nimeni să vândă...
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat...
Matthew Perry, victima perfectă pentru doctorul, asistentul și dealerul său. „Mă întreb cât de mult...
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Doliu în lumea teatrului! Cauza decesului regizorului Bogdan Budes. Fratele lui a scos la iveală...
Reacţia Europol după ce o poliţistă de 21 de ani a murit în autospeciala cu...
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a...
DOLIU IMENS! A MURIT cea mai iubită actriță din Generația de Aur
Atenție, RAR blochează mașinile pentru reverificare la ITP! Motive pentru care o mașină este respinsă...
Apel pentru reorganizarea alegerilor în Venezuela. Joe Biden susţine ideea unui nou scrutin
Un ANIMAL cu SUTE de picioare a fost descoperit în...
Obligatoriu pentru românii cu buletin. Este regulă pentru cei care au carte de identitate
O fotografie cu Prințul George, semnal de alarmă pentru Harry și Meghan. Profeția s-a împlinit
David Popovici și Taisia, iubita lui, ipostază tandră în vacanță. Cum s-au pozat, dând un...
Chinurile Ioanei din Broșteni: Violată de tată, părăsită de mamă! "Mi-a zis că e sfâșiată"
Anamaria Prodan, despre accidentul cumplit al mamei sale, Ionela Prodan, în dimineața când ea trebuia...
Bătaie generală la concertul lui Babasha din Cernavodă! O polițistă a fost rănită și transportată...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea îl întreabă pe Bulă: -Bulă, ce ne dă porcul?
Pentru prima dată, o femeie de 37 de ani va conduce guvernul Thailandei