Valul patru al pandemiei de coronavirus se dovedește a fi mult mai agresiv decât toate celelalte, iar specialiștii trag – în fiecare zi – semnale de alarmă pentru ca oamenii să înțeleagă importanța vaccinului anti-COVID în toată această ”ecuație” medicală foarte complicată.
Medicul Constantin Cucu, de la Institutul Parhon, le transmite tuturor că boala provocată de COVID nu are propriu-zis ”leac”, fiind mult mai gravă decât răceala din copilărie, atunci când lipseai o zi de la cursuri și doar un ceai grija maternă erau de ajuns pentru a te vindeca.
”Fiecare bolnav este în mâinile soartei”, spune Constantin Cucu, iar sintagma ”Ridică-te, Lazăr, și umblă!” nu poate fi transpusă în realitate de medici.
”Vaccinați-vă. Sper că toată lumea, vaccinată sau ne-vaccinistă știe faptul că boala asta, COVID, nu are propriu zis leac. Nu există un antiviral pe care îl dai, cum dai penicilina în pneumonia cu pneumococ, și aștepți ca boala să treacă. Toate remediile de care se vorbește au o eficacitate la limită, mulsă mai mult cu puterea dorinței de a o găsi, din mici ameliorări observate pe loturi mari de oameni”, avertizează medicul de la Institutul Parhon.
”Nici unul din remedii nu este de tipul „Ridică-te Lazăr și umblă” și, de fapt, fiecare bolnav este în mâinile soartei. În mâinile stilului de viață pe care l-a dus, a bolilor pe care le are și modul în care le-a îngrijit, a vârstei biologice”
Constantin Cucu
Constantin Cucu mai scrie, în mediul online, că medicii fac tot ceea ce le stă în putință pentru a salva viețile pacienților, existând ”resurse energice de susținere a funcțiilor vitale”, însă încă nu există un tratament-minune care să lupte împotriva noului coronavirus.
Fără vaccin, mai precizează medicul primar de la Institutul Parhon, totul depinde de fiecare organism în parte, de ”robustețea” sa și, în ultimă instanță, de hazard.
”Sigur, avem resurse energice de susținere a funcțiilor vitale, putem combate o disfuncție de inflamație sau de coagulare, dacă apar, și putem crea, cu medicina modernă, șanse mai mari ca cei care pot scăpa, să scape. În lipsa vaccinării, atuurile noastre în fața epidemiei astea sunt: procentul totuși redus de forme mortale, robustețea fiecăruia și menținerea în viață a muribunzilor până ce, câte unul, până la urmă scapă.
Nu contați pe tratamente. Nu există Redemsivir, Claritromicină, Hidroxocloroquina, Faviparivir, Ivermectină, anticorpi monoclonali, tocilozumab, Arivir. Nu în înțelegerea de cură. De remediu indiscutabil. De omorâre a virusului și a bolii și de asigurare a pacientului că va scăpa”, avertizează medicul Constantin Cucu.
Există, firește, scheme de tratament care sunt utilizate în cazul pacienților infectați cu COVID-19. Aceasta este o normalitate medicală, reamintește Constantin Cucu, iar istoria o poate confirma.
Dar esențială, transmite medicul, este vaccinarea, COVID reprezentând mult mai mult decât tot ceea ce se știa, până acum, despre un astfel de atac nemilos al unui virus.
”Sigur că medicii, sistemele de sănătate, comisiile și ministerele au scheme de tratament. Este obligatoriu să avem, că doar nu o să ne uităm ca proștii la bolnavi. Aveau scheme de tratament/rugăciune și pe vremea morții negre. Și cel care, 1 la sută, scăpa de ciumă era un exemplu că schema era funcțională. De ce scriu asta? Că să vă vaccinați”, mai scrie medicul pe pagina de socializare RO Vaccinare.
”Să nu contați pe scheme de tratament, care nu prea ajută în combaterea virusului. Să nu vi se pară că, indiferent ce o să faceți voi, medicina vă va scăpa cu siguranță. COVID este mai mult decât răceala copilăriei din care scăpam cu ceai, absență motivată și pupu de la mama”
Constantin Cucu, medic primar endocrinologie Institutul Parhon
Citește și: