Contestația lui Liviu Dragnea la condamnarea din 2019, respinsă definitiv de ÎCCJ

Publicat: 05 12. 2022, 17:10
Contestația lui Liviu Dragnea la condamnarea din 2019, respinsă definitiv de ÎCCJ / Sursa FOTO: wikimedia.org

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins definitiv luni, 5 decembrie, contestația în anulare depusă de Liviu Dragnea la condamnarea în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

În 2019, fostul lider PSD a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive DGASPC Teleorman, iar ulterior Dragnea a contestat decizia judecătorilor.

Decizia ÎCCJ, definitivă

Judecătorii ÎCCJ au respins ca inadmisibilă contestaţia în anulare formulată de Nicolae Liviu Dragnea împotriva deciziei penale nr. 142 din data de 27 mai 2019 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 Judecători, în dosarul nr. 2401/1/2018.

Contestatorul este obligat la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Decizia instanței este definitivă.

Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Copilului Teleorman în 27 mai 2019. El a depus contestație în anulare în luna octombrie a aceluiași an. Liviu Dragnea a fost eliberat condiționat în 15 iulie 2021.

Liviu Dragnea, trimis în judecată în dosarul Tel Drum

Între timp, problemele cu justiția au continuat pentru ​Liviu Dragnea chiar și după eliberarea din închisoare. El a fost trimis în judecată în dosarul Tel Drum, unde este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și instigare la prezentarea de documente sau declarații false.

Fostul șef al PSD este trimis în judecată pentru mai multe infracţiuni de corupţie, alături de trei foşti funcţionari ai Consiliului Judeţean Teleorman, precum şi alte persoane fizice al căror nume nu au fost divulgate, dar şi firma Tel Drum.​

Grupul ar fi acționat în perioada 2001-2017 vizând obținerea unor sume importante din contractele finanțate din fonduri publice (naționale și europene), prejudiciul la bugetul de stat fiind de peste 30 de milioane de lei, după cum se arată în comunicatul emis de DNA.

Mai multe pe marginea acestui subiect puteți citi AICI, în acest articol din GÂNDUL.