Continuă deszăpezirea pe Transalpina. Drumarii spun că pe 30 iunie se va relua circulația pe tronsonul dintre Rânca și Obârșia Lotrului.
„Chiar dacă în weekend a nins puțin, lucrările de îndepărtare a zăpezii continuă pe Transalpina. Se lucrează cu încărcătoare de mare capacitate și autofreze”, anunță Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova.
Termenul de reluare a circulației pe tronsonul cuprins între Rânca și Obârșia Lotrului este 30 iunie 2023.
„Colegii noștri de la SDN Târgu-Jiu și SDN Vâlcea depun eforturi ca circulația să se reia în timp cât mai scurt. Reamintim participanților la trafic că sectorul rămâne închis și accesul neautorizat este interzis”, precizează Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova.
Dacă îți dorești să pleci în vacanță și nu mai știi exact ce ai putea vizita, poți face un drum până în județul Gorj, acolo unde vei găsi o nouă atracție turistică, deschisă de curând.
„Castelul Vrăjitoarelor“ este o nouă atracție turistică deschisă în urmă cu câteva zile în localitatea Bumbești Pițic, satul Poienari, în județul Gorj, în apropierea celei mai înalte șosele din țară, Transalpina. Biletul de intrare este 15 lei pentru copii și 20 de lei pentru adulți. De la Paște, Castelul va fi deschis între 9.00 și 19.00.
„Castelul Vrăjitoarelor“ se află lângă „Căsuța Răsturnată“, o altă atracție căutată de turiști. Cele două obiective au fost realizate de Alex Ducu.
„Prima dată am ridicat gardul înalt de patru metri. Toată lumea mă întreba de ce fac gardul așa de mare, dar nu știa nimeni ce urmează. Ideea a fost că, dacă fac un castel așa de mare, trebuie să fac și o intrare impunătoare. Am știut de la început că vreau să fac un castel al vrăjitoarelor. Una dintre cele mai mari probleme cu care m-am confruntat a fost că nu găseam ideea de a realiza acel stropan sau scursursa de pe pereți, deoarece nu mi-am dorit să fie drepți, ci stropiți în stâncă. Am găsit niște meseriași care au reușit să realizeze acest efect“, spune creatorul Castelului Vrăjitoarelor.
Lucrările de construcție la „Castelul Vrăjitoarelor“ au durat aproximativ un an.
„Structura este ca la o casă normală. Eu am mers la un arhitect din județul Vâlcea și i-am spus ceea ce îmi doresc. Una dintre dorințe a fost să se poată ieși pe acoperiș. L-am rugat să bage foarte mult fier. Camerele au o înălțime de aproape patru metri“, a explicat Alex Ducu
Vă recomandăm să citiți și: