Proprietarul de facto al complexului turistic „Ferma Dacilor”, Cornel Dinicu, a formulat, în urma incendiului, o plângere penală, a declarat avocatul acestuia, Iancu Toader. Acesta susține că între reprezentanţii pensiunii şi compania de electricitate a existat o corespondenţă bogată, însă documentele au dispărut în incendiu.
„Domnul Dinicu a formulat şi dânsul o plângere penală, evident, se va constitui şi parte vătămată, pentru a putea, în primul rând – şi aceasta a fost şi o strategie de-a noastră, în apărare – pentru a putea avea acces şi la materialul dosarului, pentru că nu avem nici acum acest acces, subsumat acestei credinţe legitime că este o mână criminală şi pentru a se cerceta, evident, în amănunt, toate aceste aspecte pe care dânsul le-a semnalat şi pe care nu… nu ştiu, nu s-a voit să se aducă în spaţul public”, a explicat avocatul la Antena 3 CNN.
Pentru că se consideră parte vătămată, avocatul a fost întrebat împotriva cui se îndreaptă clientul său.
„Dânsul mai are, anterior, nişte plângeri şi nişte sesizări cărora nu li s-a dat curs. Există o corespondenţă bogată, încercăm acum să o refacem, pentru că ştiţi, acum, din cauza acestui incident, s-au pierdut foarte documente, care atestă această corespondenţă cu autorităţile făcută de domnul Dinicu şi cred că va fi relevantă prin prisma lipsei de diligenţă”, a adăugat acesta.
Ferma Dacilor a rămas branșată la o sursă prevăzută pentru o putere de consum mică și nu a făcut investiția pe care i-a propus-o operatorul de distribuție DEER pentru racordarea pensiunii la un punct de transformare, a declarat președintele Autorității de Reglementare în domeniul Energiei, George Niculescu
Președintele Autorității de Reglementare în domeniul Energiei a precizat că operatorul de distribuție a trimis agentului economic și o soluție pentru racordarea întregii pensiuni la un punct de transformare.
„Operatorul de distribuție, din informațiile pe care le am, a trimis agentului economic și o soluție pentru racordarea întregii pensiuni la un punct de transformare, care ar fi implicat o investiție mai mare din partea consumatorului, din partea agentului economic, investiție care nu s-a făcut, rămânând, înțeleg, branșat la aceeași sursă, așa cum era trecut în avizul de racordare, repet, pentru o pompă de apă”, a explicat acesta.
CITEȘTE ȘI: