Prima pagină » Actualitate » Coșmarul azilelor groazei continuă! Zeci de bătrâni dintr-un cămin din Voluntari, ținuți în sere. Proprietar: ”Erau doar pe holuri, puțin înghesuiți”

Coșmarul azilelor groazei continuă! Zeci de bătrâni dintr-un cămin din Voluntari, ținuți în sere. Proprietar: ”Erau doar pe holuri, puțin înghesuiți”

Coșmarul azilelor groazei continuă! Zeci de bătrâni, ținuți în sere în plină caniculă, au fost descoperiți, joi seară, de către autorități, în Căminul de bătrâni ”Sfântul Andrei” din Voluntari, aflat la aproximativ 500 de metri de unul dintre ”azilele groazei”, în care au descins procurorii DIICOT la începutul lunii iulie.  

Autoritățile au găsit 26 de persoane care erau ținute în sere din curtea imobilului unde funcționa căminul de bătrâni din Voluntari, în ciuda temperaturilor caniculare din ultimele zile. Aceștia au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale.

Căminul de bătrâni funcționa fără licență, astfel că proprietarul au primit o amendă de 10.000 de lei, iar centrul a fost închis.

Proprietarul căminului spune că bătrânii erau doar ”puțin înghesuiți”

Patronul centrului, medicul Sorin Șuba, susține că terenul pe care au fost găsite serele în care se aflau bătrânii nu îi aparține.

El spune că în clădirea în care funcționează căminul pe care îl administrează se făceau lucrări de renovare și că bătrânii erau doar ”puțin înghesuiți”.

”Este vorba despre un teren de alături. În toate spitalele din România, când se fac renovări, se restrânge activitatea. Paturile sunt mutate pe hol, medicii își continuă separat activitatea, iar muncitorii lucrează separat. Așa s-a întâmplat și la noi. Trebuia să fac igienizarea. Erau bătrâni pe holuri și în alte camere, puțin înghesuiți, la fel ca în toate spitalele din România”, a spus, pentru Gândul, Sorin Șuba, proprietarul Căminului de bătrâni ”Sfântul Andrei” din Voluntari.

Acesta a mai spus că toți cei internați aici erau fie prietenii săi, fie prietenii unor cunoștințe.

”Eu nu primesc pacienți de pe internet. Nu există nicio hârtie de închidere a căminului, mie nu mi-au dat nimic”, a adăugat acesta.

Dosar de urmărire penală pentru vătămare corporală

Inspectoratul de Poliție Județean Ilfov a anunțat, vineri, că au deschis un dosar de urmărire penală, întrucât asociația care deține centrul nu avea o licență valabilă de funcționare:

”La data de 27 iulie a.c., polițiștii din Ilfov au efectuat verificări la un cămin din Voluntari, unde funcționează o asociație, având ca obiect îngrijirea persoanelor vârstnice. În cadrul verificărilor efectuate, asociația nu a putut pune la dispoziție o licență valabilă de funcționare.

În cadrul activităților, au fost informați reprezentanți ai Prefecturii Ilfov, precum și personalul specializat din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Ilfov, pentru luarea măsurilor legale din competență.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice s-au sesizat din oficiu, context în care au deschis un dosar de urmărire penală, în care efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de exercitarea, fără drept, a unei profesii sau activități și vătămare corporală din culpă.

De asemenea, în cadrul verificărilor, polițiștii din Voluntari au aplicat o sancțiune contravențională, cu amendă în valoare de 10.000 de lei, conform art. 2, alin. 3 și art. 3, pct. 2 din H.G. 301/2012.”

Povești trase la indigo în întreaga țară

Politiștii Secției 3 Poliție Rurală Râciu au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că, la subsolul unui imobil, din Bărdești, Mureș, mai mulți rezidenți, oameni cu dizabilități, sunt ținuți în mizerie, maltratați fizic și psihic.

Procurorii au fost sesizați de Poliția județeană. Oamenii legii au mers la locul indicat și au constatat că este vorba despre mai mulţi adulți, printre care și trei copii care, în acte, nici nu existau.

Premierul Marcel Ciolacu și ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, au cerut intervenție de urgență.

Marcel Ciolacu a afirmat afirmă că, potrivit raportului Centrului de Resurse Juridice, „victimele erau ţinute închise şi supuse unor acte de violenţă, necesitând de urgenţă intervenţii medicale”.


CITEȘTE ȘI:

Imagini revoltătoare din noul azil al groazei, descoperit în județul Mureș – GALERIE FOTO

Marcel Ciolacu cere anchetă în cazul centrului social Lu’Min, din Mureș. 28 de persoane cu dizabilități, maltratate într-o casă pentru 9 persoane

Absolventă a Facultății de Jurnalism a Universității ”Hyperion”, și-a început cariera ca prezentator de știri radio, apoi s-a îndreptat către presă scrisă, iar debutul și l-a făcut ca ... vezi toate articolele
Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de ani, când lucra ca reporter pentru un ziar săptămânal. ... vezi toate articolele