Prima pagină » Actualitate » Cosmeticele, între convențional și natural – cum să alegeți cosmeticele potrivite

Cosmeticele, între convențional și natural – cum să alegeți cosmeticele potrivite

Cosmeticele, între convențional și natural - cum să alegeți cosmeticele potrivite

Dacă se spune că suntem ceea ce mâncăm, se poate spune și că suntem ceea ce alegem. Cosmeticele sunt un subiect de interes mai ales pentru publicul feminin. Pare atât de simplu să fie alese astfel de produse de pe rafturile magazinelor. Aparent, căci în realitate produsele cosmetice sunt atât de diferite din punct de vedere al compoziției.

Când ești tânăr puține sunt îngrijorările. Însă în timp se observă efectele utilizării unor produse din comerț. Culmea, acele produse cosmetice ce ar urma să întrețină și să conserve frumusețea tocmai asta nu fac. Îmbătrânesc timpuriu pielea, o fac mai sensibilă. Apar iritații, alergii, iar acestea sunt doar câteva din riscurile la care ne expunem când alegem să folosim cosmeticele din comerț.

Ce diferență există între cosmeticele naturale și cele clasice, convenționale din comerț?

Evident că atunci când a fost descoperită puterea industriei, faptul că pot fi automatizate procese, producția a crescut. Asta nu înseamnă însă că mult este automat și bine. Multe dintre produsele cosmetice din comerț conțin substanțe ce pot fi cauzatoare de alergii, irită sau pot chiar favoriza debutul unor probleme ale pielii. În alte cazuri vorbim despre ingrediente care nu prea ajută concret pielea, ci doar mențin produsul în stare bună pentru mai mult timp, îi oferă consistență plăcută, textură pe măsură. Ori vorbim despre siliciu, agenți de spumare, conservanți diverși care nu ajută pielea nicicum, ci fac doar experiența de folosire a unui produs, chipurile, mai plăcută.

V-ați lăsat impresionați de  o mască sau șampon care spumează abundent și miroase plăcut? Efectul dorit trebuie să fie, de fapt, altul. Așadar, produsele cosmetice ce au la bază ingrediente naturale, fresh, cele care au în componență mai puțini conservanți sau chiar deloc sunt net superioare, fie că vorbim despre o crema contur ochi sau despre o cremă tratament acneic. Le distingeți și prin faptul că au un termen de valabilitate mai mic.

Natural nu înseamnă o garanție a succesului, însă înseamnă o abordare mai sănătoasă

Nu se poate spune că acele produse cosmetice naturale, ce au la bază ingrediente provenite din culturi organice, cele care nu implică testarea pe animale au o garanție a succesului. În fond depinde de tipul de ten, piele, de rutina fiecăruia în ceea ce privește îngrijirea, de alegerea corectă a produsului. Însă, au mai multe șanse să fie produse tolerate mai bine, care nu au contraindicații, care hrănesc pielea în profunzime. Sunt, așadar, o abordare mai sănătoasă.

A existat o vreme când produsele cosmetice mai atent create, cum sunt cele naturale, aveau o paletă de opțiuni mai restrânsă. Exista gamă specială pentru cei cu ten sensibil, spre exemplu, sau pentru cei cu piele predispusă la dermatită sau alte probleme. Acum însă există de toate pentru toți. Cosmetice create din ingrediente fresh regăsiți și pentru ten acneic implicit, de la cele de uz zilnic – apă micelară, creme de ochi, ten etc. – până la cele sezoniere sau ocazional – creme solare, scrub etc.

Până la urmă natura ne este un răspuns potrivit, indiferent care ar fi nevoia tenului și pielii noastre.

Autor

Citește și