Este forfotă la băcănii și cofetării. Tot mai mulți români care se îngrămădesc să cumpere preparatele tradiționale de Crăciun, inclusiv prăjituri și cozonaci.
Dar creșterea inflației de luna trecută face ca mesele din acest an să fie mai scumpe decât la sărbătorile de anul trecut. Chiar dacă mălaiul, făina și zahărul s-au ieftinit, s-au scumpit margarina și fructele. Inflația a crescut la 5,1% din octombrie, potrivit INS.
140 lei costă kilogramul de cozonac preparat tradițional în această perioadă. Unele băcănii propun meniuri pentru patru persoane. Sunt incluse sarmale, salate de boeuf, preparate de piftie și caltaboș.
Majoritatea tinerilor se așteaptă ca părinții să le gătească preparatele tradiționale, transmite TVR. Cei care comandă, trebuie să se grăbească. Băcăniile închid listele în următoarele zile și livrările se sistează înainte de sărbători.
Sursa Foto: Envato
Citește și: