Moș Crăciun a împărțit 4 miliarde de cadouri în aproape toată Africa. S-a deplasat spre Orientul Apropiat unde a distribuit cadouri pentru toți copiii din Egipt, Iordania, Liban, Arabia Saudită, Kuweit și Irak, vizitând o biserică creștină din Erbil.
A făcut un popas în Israel, la Betleem, locul Nașterii Mântuitorului. Moșul s-a dus la Biserica Nașterii Domnului construită în anul 565, unde s-a închinat. S-a rugat Mântuitorului pentru pace în lume, într-o regiune devastată de doi ani de un război regional dintre Israel și Iran, respectiv grupările Hamas, Hezbollah și rebelii Houthi.
S-a întors la sanie și și-a luat zborul. A traversat Siria aflată în război civil de 12 ani și s-a îndreptat către Europa, livrând cadouri în Polonia, Spania, Italia, Germania, Norvegia, Danemarca și Suedia. În câteva clipe va ajunge la Paris, capitala Franței.
Papa Francisc a ținut predica de Crăciun de la Vatican. Sanctitatea sa a spus că Nașterea Mântuitorului, ca fiu al unui tâmplar sărac, ar trebui să dea speranța că toți oamenii pot să aibă un impact asupra lumii.
Suveranul pontif a oficiat slujba de Crăciun din bazilica San Pietro și a inaugurat Anul Sfânt 2025, Vaticanul așteptând un număr de 32.000.000 de pelerini în cursul anului viitor.
Pontiful a spus:
„Speranța este o chemare care nu poate fi tărăgănată, ținută în frâu de deprinderile vechi sau tăvălită în mediocritate sau lene. Speranța ne cheamă să fim supărați de lucrurile care sunt greșite și să găsim curajul de a le schimba”.
Anul Sfânt catolic, cunoscut și ca Jubileu, este considerat o perioadă a păcii și iertării și este celebrat odată la 25 de ani. Pelerinii care vin la Roma în acest an pot obține indulgențe pentru iertarea păcatelor.
„Jubileul ne cheamă către înnoire spirituală și ne angajează pentru transformarea lumii. O vreme a jubilării pentru țările sărace împovărate de datorii nedrepte, o vreme a jubilării pentru cei legați de forme mai vechi sau mai noi ale robiei”, a predicat Papa în vârstă de 88 ani.
Ultimul jubileu pentru anularea datoriilor a fost inițiat de către Papa Ioan Paul II în anul 2000, într-o campanie care a dus la anularea unor datorii de 130 de miliarde de dolari între 2000 și 2015.