Prima pagină » Actualitate » Credincioșii intră în prima zi de DEZLEGARE la pește din Postul Crăciunului. Cât costă un kilogram de cârnați din păstrăv sau un kg de crap

Credincioșii intră în prima zi de DEZLEGARE la pește din Postul Crăciunului. Cât costă un kilogram de cârnați din păstrăv sau un kg de crap

Credincioșii intră în prima zi de DEZLEGARE la pește din Postul Crăciunului. Cât costă un kilogram de cârnați din păstrăv sau un kg de crap
Sursa foto: Profimedia images

Pregătirile pentru Crăciun au început deja pentru mulți români, deși mai este timp până la tradiționalele mese cu sarmale și cozonaci. În Postul Crăciunului, credincioșii pot consuma pește, dar doar în zilele de dezlegare.

Postul Crăciunului este al doilea ca durată din an, după Postul Paștelui, având o perioadă de 40 de zile. În zilele de „dezlegare” credincioșii pot consuma pește, ulei și vin. De asemenea, în aceste zile sunt permise și fructele de mare, oferind astfel o varietate mai mare de opțiuni pentru cei care respectă acest post.

Prima astfel de zi de dezlegare la pește este chiar astăzi 21 noiembrie, iar pescăriile din țară sunt pregătite să satisfacă cerințele celor care vor să își diversifice meniul de post.

Pentru cei care doresc să cumpere pește proaspăt, un kilogram de crap costă aproximativ 33 de lei, în timp ce păstrăvul afumat ajunge la 90 de lei pe kilogram.

De asemenea, în băcănii pot fi găsite produse din păstrăv, cum ar fi jumări și cârnați. Prețurile sunt ceva mai ridicate: 100 de grame de jumări de păstrăv costă 15 lei, iar un kilogram de cârnați din păstrăv ajunge la 250 de lei.

Un borcan de zacuscă de păstrăv poate fi achiziționat pentru 50 de lei, potrivit Observator News.

Pentru cei care nu vor sau nu au timp să gătească, există diverse opțiuni, inclusiv la restaurante sau livrări la domiciliu. De exemplu, un platou cu pește diversificat, mămăliguță și sos de usturoi costă 235 de lei și poate fi servit atât în restaurant, cât și acasă.

Vasile Strugari, bucătar, a declarat: „Bruschete cu icre, pastă de păstrăv, pastă de crap. Avem o ciorbă bună de peşte cu fructe de mare şi borş autentic de păstrăv. Felul doi, felul principal: peşte la grătar, peşte afumat, păstrăv prăjit, avem chiar şi somon.”

Numele meu este Denis Andrei, sunt un jurnalist cu o pregătire solidă și o pasiune neîncetată pentru informare. Am absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității din București și, de ... vezi toate articolele

Citește și