Crin Antonescu: „Nu am plecat din PNL, este casa mea, dar pot să mă dea afară”

Publicat: 04/09/2024, 00:03
Actualizat: 04/09/2024, 00:13

Crin Antonescu – politician, istoric și fost președinte al PNL – a vorbit în emisiunea Marius Tucă Show că, dincolo de ceea ce s-a spus sau ce se spune, PNL rămâne casa lui, dar este conștient de faptul că, în aceste vremuri, mai mult ca niciodată poate să fie dat afară. Fostul președinte al PNL a recunoscut că, deși 10 ani de zile a stat la distanță de politica din România, nu a încetat niciodată să vorbească despre problemele PNL, atunci când situația a impus-o și atunci când a simțit nevoia să ia atitudine. Urmăriți aici, integral, emisiunea lui Marius Tucă

„În fond, așa se  poate rezolva această problemă ca să nu mai aibă Nicu disconfort”

„Mi s-a reproșat faptul că – ăsta a fost un reproș destul de modest, ca să spun așa – și am fost mâhnit. Eu sunt obișnuit, chiar când sunt polemici în Partidul Național Liberal, am trăit totuși alte vremuri, să aibă o anumită calitate. Dar de ce, dacă ai văzut că nu îți convine ceva, de ce n-ai venit la partid să ne spui nouă? Relațiile dintre mine și partid, rolul sau locul meu în acest partid sunt clare de 10 ani. Nu am plecat din acest partid, pentru că la urma urmelor sunt foarte vechi în el. Este, până la urmă, casa mea, dar  oamenii acum au acte pe casă, pot să mă dea afară. E destul de simplu.

În fond, așa se  poate rezolva această problemă ca să nu mai aibă Nicu disconfort. Dar 10 ani de zile, am stat la distanță. Am încercat, atunci când au fost lucruri cu care n-au fost de acord… pentru că eu n-am tăcut 10 ani. Am vorbit și în 2016, am vorbit și în momentul 2018-2019. Din punctul meu de vedere, discursurile alea de Piața Victoriei, cu toată lumea la pușcărie, Dragnea la pușcărie, toți la pușcărie, numai noi la guvernare. Nu mi s-au părut corecte, pentru că prelungeau un fals. Dar, am spus toate aceste lucruri, mai sunt încă înregistrate și am avut, pe de altă parte, așteptări.

Am spus și la tine, am spus și în vreo două împrejurări publice, festive, când am fost invitat, domnule, există prea multe exigențe puse în permanență, comparația asta cu Brătenii. Nu mai e nimeni Brătianu astăzi. Am fost, ca să spun așa, îngăduitor, dar mi s-a părut datoria mea, ca votant al acestui partid, dacă nu ca membru, să spun ce aș aștepta. Am spus înainte de europarlamentare. Eu discut aici pentru oameni care pot să înțeleagă și să creadă că ne interesează. Adică mai suntem și oameni pe care nu-i interesează doar cine este pe lista aia, ci pur și simplu ce ne propun.”

„Dacă eram susținătorul lui Mircea Geoană, ziceam că este foarte bun Ciucă, este la mintea cocoșului”

Crin Antonescu a explicat faptul că PNL avea oamenii potriviți pentru o altă agendă politică, dar că s-a mers pe cu totul un alt drum.

Interlocutorul lui Marius Tucă a respins acuzațiile potrivit cărora ar fi susținătorul lui Mircea Geoană, fost al doilea om în NATO, și candidat la președinția României.

„Am spus, la un moment dat, că nu e cazul să se mai plângă de mila  PNL-ului, pentru că are resurse să facă de toate. PNL-ul  avea oameni care puteau vorbi și puteau vorbi ceea ce eu cred că trebuie vorbit despre Europa, despre viitorul Europei, despre rolul României în arhitectura europeană, despre rolul României în NATO, despre marile provocări care există la nivel global, dar și la nivel european.

Ori, nimic din toate astea nu s-au auzit, deși puteau să se audă, deși existau oamenii, existau ideile, existau elementele acestui proiect. Și în sensul acesta m-a durut inima. Am spus-o destul de clar. Nu mai comentez reacții, aberații de genul ăsta că sunt susținătorul mascat al lui Mircea Geoană. Păi, dacă eram susținătorul lui Mircea Geoană, ziceam că este foarte bun Ciucă, este la mintea cocoșului. Ceea ce nu însemnă că nu apreciez ceea ce este de apreciat la  Mircea Geoană.”

„Am ajuns la un partid care este prieten cu sistemul, care are sistemul în spate și nu-i așa că este mai bine?”

Crin Antonescu a mai punctat și faptul că PNL s-a transformat, dintr-un partid care a avut mari probleme cu sistemul în unul care este prieten cu sistemul și cu tot ce vine la parchet într-un astfel de scenariu politic.

„Tonul dominant este următorul: dintr-un partid care a avut mari probleme cu sistemul, dintr-un partid a cărui, aproape coloană vertebrală, o generație întreagă de oameni tineri și foarte buni au fost scoși cu miliția, în ghilimele. Și n-am să citez aici decât câțiva dintre cei care au fost, până la urmă, declarați de justiție nevinovați. Nu mai spun despre cei care au fost scoși din politică, oameni numeroși din Partidul Național Liberal, care n-au fost recuperați.

Deci, de la un partid în această situație, noi, adică ei, am ajuns la un partid care este prieten cu sistemul, care are sistemul în spate și nu-i așa că este mai bine? Că în felul ăsta putem să mai câștigăm, dacă nu președinția, măcar la guvernare. Hai să rămânem în tren și mai vedem după aia. De-asta nu spune nimeni nimic și este absolut de înțeles.”

CITIȚI ȘI:

Crin Antonescu: „De defilat, nu va defila nimeni. Dar cred, într-adevăr, că Marcel Ciolacu este mai expresiv, transmite mai mult”

Mara Răducanu
Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un american, surprins de viața din România: „Frate, am învățat că SUA sunt doar o...
Prințul Harry vrea să se întoarcă acasă! S-a gândit deja la un plan, ca să-și...
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de...
Lecția pe care România și NATO trebuie să o învețe din experiența Ucrainei. Expert: „Asta...
ULTIMA ORĂ! Fostul preot Visarion Alexa, condamnat la închisoare!
Ce prevede doctrina nucleară a Rusiei și de ce vrea Putin să o schimbe după...
Meteorologii Accuweather anunță primele ninsori în România. Orașul în care va cădea prima zăpadă
Una dintre cele mai bune gimnaste, însărcinată pentru prima dată! Și-a etalat burtica pe internet
Nor de praf din deșertul Karakum deasupra României până joi noapte. Avertismentul meteorologilor
"Ea era rece, moartă, iar el abia respira" Ana Maria a murit în beci, lângă...
Pisica Vasi ar fi fost găsită! Oana Zăvoranu intervine, și ea, în cazul mascotei aeroportului...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Ce se întâmplă dacă nu plătești amenda de parcare? În cât timp se prescrie sancțiunea
Ucraina: Eşecul arestării lui Putin în Mongolia, o „lovitură grea” dată Dreptului
Fructul pe care să NU-L mănânci dacă iei medicamente!
Avertisment pentru cei cu termopane la bloc. Sunt obligați prin lege. Amenda e 4000 lei
Generalul Dumbravă a depus în dosarul de la DNA o înregistrare cu denunțătorul Hideg
Motivul pentru care Adrian Minune a fost dat jos de pe scenă în timpul unui...
Unde sunt, de fapt, Alexandra și Luiza. Monstrul din Caracal a spus totul!
Monica Pop a făcut destăinuiri despre cum o joacă era să se sfârșească tragic în...
Motivul pentru care Vlad Pascu a fost transferat la o clinică medicală: ”Îmi doresc este...
BANCUL ZILEI. Gheorghe: - Socru-meu și-o făcut operație de schimbare de sex!
Dezastrul de pe calea ferată: Cererea pentru călătoriile cu trenul în România, cu 66% mai...