Procurorul-şef al DNA, Crin Bologa, a precizat, luni, că ascunderea foloaselor obţinute prin fapte de corupţie se face „în moduri din ce în ce mai sofisticate” și se utilizează circuite financiare complexe.
„Evoluţia actuală a investigaţiilor noastre arată că infracţiunile de corupţie şi cele asimilate infracţiunilor de corupţie, dar şi disimularea produsului infracţiunilor sunt comise în moduri din ce în ce mai sofisticate, utilizând circuite financiare complexe, răspândite în diferite jurisdicţii, pe teritoriul mai multor state”, a declarat, luni, Crin Bologa, în cadrul unui eveniment se specialitate, potrivit Agerpres.
Șeful DNA mai spune că unele persoane investigate dețin sume mai mari decât bugetul instituției pe care o conduce.
„Inculpaţii din dosarele Direcţiei Naţionale Anticorupţie sunt, în general, persoane instruite, bine relaţionate, cu acces la expertiză şi care au mijloace complexe prin care ascund produsul infracţiunii, iar noi trebuie să ţinem pasul cu aceştia. Unele dintre persoanele investigate de noi dispun de sume mai mari decât bugetul Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, a mai declarat Crin Bologa.
Potrivit Agerpres, șeful DNA a mai precizat că a identificat câteva metode pentru a eficentiza anchetele în domeniul fraudelor financiare. Printre acestea ar fi modernizarea instrumentelor în domeniul investigaţiilor financiare.
Șeful DNA a mai transmis recent că lupta împotriva corupției la nivel înalt, în țara noastră, nu înregistrează încă rezultate notabile, iar corupția din Justiție, deși redusă, există și nu poate să dispară într-un timp scurt.
Potrivit șefului DNA, „cei anchetați și trimiși în judecată pentru evaziune fiscală vor putea să plătească și vor scăpa”.