Cristian Cioacă „dezgroapă” cazul DISPARIȚIEI Elodiei. Una dintre cele mai controversate povești din România ar putea fi elucidată

Cristian Cioacă dezgroapă cazul DISPARIȚIEI Elodiei. Una dintre cele mai controversate povești din România ar putea fi elucidată
Publicat: 22/10/2024, 13:46
Actualizat: 22/10/2024, 14:49

Cristian Cioacă, soțul avocatei Elodia Ghinescu, se pregătește, în premieră, să spună adevărul lui, după zece ani petrecuți în penitenciar. Astfel, una dintre cele mai controversate povești mediatizate în România, în ultimele două decenii, ar putea fi educidată. Potrivit informațiilor apărute, Cristian Cioacă a locuit cu mama lui, după ce a ieșit din închisoare.

Cazul dispariției Elodiei Ghinescu rămâne unul extrem de controversat inclusiv în mediul judiciar, pentru că presupusul autor al crimei a fost trimis în judecată și condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare, fără ca trupul neînsuflețit al victimei să fi fost descoperit vreodată.

Reporterii Fanatik au mers acasă la mama lui Cristian Cioacă, în comuna argeșeană Uda, acolo unde soțul Elodiei a locuit câteva luni după ce a fost eliberat din închisoare, mai exact în august 2023.

„Și eu, ca mamă, am făcut pușcărie în acești zece ani pe care el i-a petrecut la închisoare”

Florica Cioacă este pensionară, iar acum locuiește singură. Femeia crede în continuare în nevinovăția fiului ei și spune că a suferit la fel cumplit de-a lungul anilor în care Cioacă a fost în spatele gratiilor.

Atât de mult am suferit din cauza faptului că el a stat acolo nevinovat. Sufletul meu s-a mai liniștit deoarece în fiecare seară citesc cărți religioase. Dumnezeu este mare și are grijă de noi, am încredere că adevărul va ieși până la urmă la iveală.

Mă ocup de gospodărie, am livada asta cu pruni și meri, dar sunt supărată că anul ăsta nu prea s-au făcut fructe, din cauza secetei. Pentru că am casa la marginea pădurii, mai am necazuri cu porcii mistreți și cu urșii care dau târcoale gospodăriei. Eu am lucrat la o bancă, multe ore le petreceam la birou, așa cum acum mă bucur la bătrânețe că stau multe ore în aer liber”, a explicat mama lui Cristian Cioacă, într-o discuție cu reporterii Fanatik.

Jurnalul lui Cristian Cioacă, cartea care va readuce în discuție controversatul caz al dispariției Elodiei

Este vorba despre un roman autobiografic pe care Cristian Cioacă l-a scris în cei zece ani petrecuți în spatele gratiilor. Un soi de jurnal, în care autorul și-a notat trăirile pe care le-a avut în toți anii în care a fost acuzat de moartea Elodiei și, ulterior, a și plătit pentru asta cu propria libertate.

Băiatul meu vrea să publice o carte pe care a scris-o în închisoare, e despre ce a trăit el în tot această perioadă. E ca un fel de jurnal, în prezent își caută o editură care să i-o publice, eu cred că lumea ar fi interesată să afle punctul de vedere al lui Cristian Cioacă”, a mai afirmat Florica Cioacă.

Prima carte despre Cristian Cioacă a fost scrisă în 2008

Nu este prima carte despre viața lui Cristian Cioacă. În anul 2008, jurnalista Adriana Oprea Popescu a publicat volumul ”Cioacă. Diabolic sau nevinovat?”, pe baza discuțiilor avute cu soțul Elodiei Ghinescu.

După o serie de interviuri realizate cu fostul polițist, jurnalista a devenit un fel de ”sfătuitor” pentru Cioacă, timp de 10 luni, după dispariția avocatei. Autoarea l-a văzut pe Cioacă ”plângând dezorientat, dar și râzând și sfidând pe cei din jurul lui”.

Adriana Oprea Popescu a mers până acolo încât a reactivat numărul de telefon al Elodiei și i-a trimis lui Cristian Cioacă mai multe mesaje amenințătoare, tocmai pentru a-i testa acestuia reacțiile.

Mama Elodiei Ghinescu vrea să-l execute silit pe fostul polițist, care i-a fost și ginere

Există deja dosarul de executare, care se află pe rol pentru recuperarea despăgubirilor stabilite prin sentinţa prin care a fost condamnat. Acum s-a repus dosarul pe rol, pentru că el a ieşit din închisoare”, a spus Crina Radu, avocata familiei Ghinescu și fostă prietenă a Elodiei, potrivit adevarul.ro.

Mama Elodiei Ghinescu vrea  să recupereze despăgubirile pe care instanţa i le-a impus fostului poliţist. Este vorba de 380.000 de euro, daune morale acordate nu numai mamei Elodiei, ci și fratelui fostei avocate și fiului acesteia rezultat din căsătoria cu Cristian Cioacă.

Instanța a decis că fostul polițist trebuie să achite câte 125.000 de euro mamei şi fratelui Elodiei și 130.000 de euro fiului său și al Elodiei, Patrick.


CITIȚI ȘI:

Unde se ascunde Cristian Cioacă după ce a fost ELIBERAT condiționat. Mama Elodiei a dezvăluit ce știe

Cristian Cioacă nu scapă de „fantoma” Elodiei după ce a ieșit din închisoare după executarea pedepsei

Mara Răducanu
Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Ce dracu' să facem cu ei?”. Militari ruși, înregistrați când vorbesc despre sosirea nord-coreenilor pe...
Ce intenționa să facă Laura Crișan cu casa moștenită de la părinți. Un martor i-a...
FOTO. Imagini incendiare cu cea mai frumoasă participantă la Power Slap
Candidatul cel mai slab pregătit în cursa pentru Cotroceni. Rezultatele surprinzătoare ale unui sondaj INSCOP
Iancu a reacționat, când a aflat că Beni vrea să meargă la nunta lui: „Nu...
Misterul unei crime de acum 50 de ani a fost rezolvat. Ucigașul a fost găsit,...
Lovitură de teatru în dosarul Buzatu! Toate înregistrările DNA au fost eliminate. Ce se întâmplă...
Soția lui Ianis Hagi a gafat COLOSAL! A șters postarea, dar noi o avem
Un tânăr de 27 de ani, internat la spitalul Bagdasar Arseni, a paralizat brusc. Medicii...
Studenţii vor primi burse mai mari. Anunţul făcut de ministrul Educaţiei
"L-au tăvălit pe iarbă!" Cine e băiatul de 26 de ani ucis în parcarea mall-ului...
Mihai, un tânăr de 34 de ani, a murit sub ochii tatălui după ce două...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
O altă persoană își parchează mașina în fața curții tale? Ce poți face, legal
Coreea de Nord spune că trimiterea militarilor în Rusia ar fi în conformitate cu normele...
RECORD mondial: Este de peste 800.000 de ori mai puternic decât al Pământului
Ora de iarnă 2024. NU se mai schimbă ceasul? Decizia luată de UE
Pensiile românilor. Guvernul propune noi schimbări în sistem
Dani Oțil, în lacrimi în timpul unui podcast. Ce l-a emoționat atât de tare: „Sunt...
Fotbalistul a murit la doar 35 de ani! Breaking news
VIDEO Câți invitați vor veni la nunta lui Iancu Sterp. Mama Geta spune cum se...
Cine este Radu Ioan Budeanu, fiul Deliei Budeanu și moștenitorul dinastiei Budeanu
BANCUL ZILEI. Niște canibali îl prind pe BULĂ: - Plătești 100 de $, iei bătaie...
Câți bani a donat Elon Musk pentru campania prezidențială a lui Donald Trump?