Directorul CNAIR, detalii despre finalizarea proiectelor pe autostrada A13, în zona Brașov. Când va fi deschisă circulația

Directorul CNAIR, detalii despre finalizarea proiectelor pe autostrada A13, în zona Brașov. Când va fi deschisă circulația
Publicat: 26/03/2024, 16:47
Actualizat: 26/03/2024, 16:52

Cristian Pistol, actualul director general al CNAIR, a anunțat că s-a întâlnit cu fostul președinte al Consiliului Județean Brașov, pentru a discuta evoluția unor proiecte pentru Autostrada A13, și anume, secțiunea Sibiu – Făgăraș, respectiv Făgăraș – Brașov. 

Actualul director general al CNAIR, Cristian Pistol, menționat, în cadrul unei postări pe social-media, în ce stadiu se află proiectele ample de infrastructură, ce vizează autostrada A13. În acest sens, Cristian Pistol s-a întâlnit cu fostul director adjunct al Consiliului Județean Brașov. Șeful CNAIR a declarat că secțiunea din A13 pe ruta Sibiu – Făgăraș are semnate contractele pentru construcția celor 4 loturi, în timp ce porțiunea Făgăraș – Brașov se află în etapa studiilor de teren.

„Cu ocazia vizitei pe care mi-a făcut-o astăzi la sediul #CNAIR, am trecut în revistă cu fostul președinte al #ConsiliuluiJudețean Brașov stadiul unor proiecte de #infrastructurărutieră din zonă.

În ceea ce privește #A13, secțiunea de autostradă dintre #Sibiu și #Făgăraș (68,5 km) are semnate contractele pentru construcția tuturor celor 4 loturi. Proiectarea a început deja iar în anul #2028 trebuie finalizată execuția și deschisă circulația pe toate cele 4 loturi și pe drumul de legătură cu #DN1.
Contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate necesar constructiei secțiunii A13 dintre #Făgăraș și #Brașov (50,2 km) a intrat în faza studiilor de teren. Contractul prevede inclusiv elaborarea PT și trebuie finalizat până la sfârșitul acestui an (2024). Ulterior vom lansa în licitație direct contractul pentru execuția lucrărilor.”, a declarat Cristian Pistol pe Facebook.

Cristian Pistol a vorbit și despre tronsonul Brașov – Bacău, care va intra în etapa Studiului de Fezabilitate, de care se va ocupa o firmă ce va fi numită la momentul potrivit.

„Pentru secțiunea #Brașov-#Bacău (A13), contractul pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate se află în faza finală de evaluare a ofertelor. Estimez că în luna aprilie vom avea un rezultat al procedurii de achiziție publică.
Studiul de Fezabilitate pentru construcția celor 5 km ai secțiunii #Codlea -#Cristian (parte a autostrăzii #Ploiești-#Brașov), a fost avizat în CTE CNAIR, urmând ca indicatorii tehnico economici să fie aprobați prin Hotărâre de Guvern. Restul secțiunii de autostradă, de la #Râșnov la #Ploiești, se află în faza elaborării Studiului de Fezabilitate.”, a mai notat directorul CNAIR.

În ceea ce privește reabilitarea a 8,5 kilometri din DN73F, pe ruta Moeciu de Jos, Cheia, Moeciu de Sus, ternul de finalizare este noiembrie 2025.

„Contractul pentru reabilitarea celor aproximativ 8,5 km ai #DN73F (între #MoeciudeJos, #Cheia și #MoeciudeSus) are termen de finalizare în luna noiembrie a anului #2025. Însă antreprenorul este foarte bine mobilizat în șantier și a dat asigurări că poate finaliza lucrările mult mai repede. Am luat decizia reabilitării acestui sector de drum național ca urmarea a numeroaselor solicitări primite.
Discuțiile cu ministrul dezvoltării, Adrian Veștea au vizat și evoluția altor proiecte de interes pentru județul Brașov”, a mai menționat acesta.

CITEȘTE ȘI: 

Gabriel Budescu, directorul adjunct al CNAIR, a fost ales noul director general al Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere

Veste bună pentru șoferi. Șeful CNAIR a anunțat când se deschide Drumul Expres DEx 16, care face legătura între Centura Oradea și Autostrada A3

„Autostrada Litoralului”: Guvernul a APROBAT indicatorii tehnico-economici pentru Alternativa Techirghiol

Ruxandra Radulescu
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, și-a început cariera în funcția de redactor la MEDIAFAX și Antena 3. A evoluat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
Andrei Versace, dator la CĂMĂTARI?! Un prieten rupe tăcerea despre sursa de venit a influencerului:...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Nuntă transformată în tragedie, în Botoșani. O femeie a decedat după ce fiica ei a...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Bombardiere americane sosesc în România pentru misiunea Bomber Task Force 24-4. Acestea au fost interceptate...
REVOLUȚIE în electronică! Au anunțat o descoperire remarcabilă!
Mașinile interzise pe șosele. Ordinul UE pentru cei care alimentează cu motorină. Când devine lege
Schimbări în supermarketuri. Noi obligații pentru producători
Ce a putut să își pună un român la fereastră, fără să îi pese de...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online....
Oana Moșneagu și Vlad Gherman, regrete după nunta de vis. Ce ar schimba dacă ar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Warren Buffett spune că ar putea rezolva „în 5 minute” una dintre marile probleme ale...