Cristian Pomohaci, fostul preot care a fost caterisit în anul 2017 după un scandal uriaș în care a fost acuzat de racolare de minori în scopuri sexuale, continuă să oficieze slujbe! Acesta ține slujbele religioase chiar în garajul casei sale din localitatea Moșuni.
Ba mai mult decât atât, fostul preot a cumpărat un local pe care l-a transformat în biserică, potrivit informațiilor oferite de Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei. Aceasta îi avertizează pe credincioși să nu meargă la slujbele sale, în condițiile în care Cristian Pomohaci nu mai este preot.
”Prin urmare, îndemnăm pe toți credincioșii Eparhiei noastre să nu frecventeze ale locaș, deoarece nu este o biserică sfințită de către un episcop ortodox, după rânduială ortodoxă. De asemenea, tot ceea ce se săvârșește acolo de către domnul Cristian Pomohaci și ajutoarele acestuia nu este valid, nu aduce binecuvântare și har celor ce participă la astfel de slujbe. Dimpotrivă, le poate aduce multă suferință și necaz în viață, pe plan spiritual și fizic. Totodată, vă aducem la cunoștință că domnia sa este cercetat de către organele statului cu privire la infracțiunea de port ilegal de uniformă, deoarece Biserica Ortodoxă Română, prin instanțele ei de judecată, i-a interzis acestuia dreptul de a mai purta reverendă și veștminte preoțești sau de a mai sluji cele sfinte”, se arată într-un document emis de Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei.
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a preluat, în 2017, dosarul deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, în care preotul Cristian Pomohaci este acuzat de infracţiuni de racolare de minori în scopuri sexuale.
Sesizarea a fost făcută după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare audio în care preotul Cristian Pomohaci i-ar fi promis unui adolescent că îl va plăti dacă va întreţine relaţii sexuale cu el.
De asemenea, Pomohaci mai este urmărit într-un dosar. ”În perioada ianuarie 2012 – octombrie 2017, sustrăgându-se de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prevăzute de Codul fiscal, a declarat la organul fiscal teritorial venituri obţinute din cedarea folosinţei bunurilor imobile aflate în proprietatea sa mai mici decât cele obţinute în realitate”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului General.