CSM București a pierdut un nou proces și trebuie să plătească o sumă importantă. Ce declară clubul condus de Gabriela Szabo

Publicat: 22 05. 2022, 19:37
Sursă Foto: Facebook, Gabriele Szabo

CSM București a pierdut numeroase procese în ultimii ani, după ce clubul a fost dat în judecată de foști angajați. Acest trend continuă, iar ultimul om care a câștigat în instanță bătălia cu CSM este fostul director sportiv Narcis Cristea-Mic.

Narcis Cristea-Mic a ocupat funcția de director sportiv la CSM București în perioada 2014-2017, după care postul său a fost desființat. Acesta s-a adresat Tribunalului București, iar instanța i-a dat câștig de cauză. Așa cum s-a întâmplat și în alte zeci de procese cu care s-a confruntat CSM București în ultimii ani.

CSM București a pierdut un nou proces

Narcis Cristea-Mic trebuie acum să încaseze toate salariile din urmă și să fie repus în funcție, relatează Playsport. Sursa citată arată că CSM București trebuie să-i achite acum lui Narcis Cristea-Mic suma de 57.000 de euro. Suma brută ajunge la circa 90.000 de euro. Acesta a fost pus pe liber după ce clubul a modificat organigrama, dar instanța a decis că măsură a fost una abuzivă.

În ultimii ani, CSM București s-a confruntat cu peste 50 de procese cu foști angajați. Un alt exemplu este Iulian Pâslaru, director concediat de CSM București în mandatul directorului general Gabriela Szabo (46 de ani) și reangajat ulterior. Acesta a încasat circa 50.000 de euro după ce a câștigat procesele cu CSM București, pentru că a fost concediat fără un motiv întemeiat.

Cât plătește CSM București pentru avocați

Conform unui raport publicat pe site-ul CSM București, firma SCA Zamfirescu Racoți & Partners a reprezentat clubul pe durata anului precedent. Mai jos găsiți tarifele avocaților, fără taxele aferente.

Sursa:playsport.ro

CSM București ar fi ajuns să achite circa 3 milioane de euro pentru toate procesele câștigate de foșții angajați, mai precizează sursa citată. Însă clubul susține că „informația nu este adevărată”.

CSM București anunță că anumiți angajați au fost dați afară pentru optimizarea activității clubului, deoarece aveau salarii prea mari în raport cu rezultatele obținute.

Pe rolul instanţelor au existat şi litigii în care CSMB a avut calitate de pârât şi a fost obligat la plata unor sume către reclamanţi, în urma admiterii în tot sau în parte a cererilor de chemare în judecată. C.S.M.B. a adus la îndeplinire dispozitivul hotărârilor judecătoreşti definitive. Obligaţiile s-au născut în baza unor hotărâri judecătoreşti.

Pe de altă parte, CSM București a câștigat litigii pornite de foștii angajați, ori colaboratori, astfel încât este nefondată susținerea conform căreia ”instanța continua să le dea dreptate”.

Cauzele care au stat la baza înteruperii raporturilor contractuale dintre club și anumiți foști angajați, ori colaboratori sunt: optimizarea activității clubului, prin eliminarea unor sarcini excesive ce apăsau asupra bugetului (cu titlu de exemplu, s-a luat decizia încetării raporturilor contractuale cu anumiți sportivi sau antrenori ce beneficiau de salarii/remunerații extrem de ridicate, în condițiile în care performanțele erau modeste, nesatisfăcătoare), neîndeplinirea obligațiilor contractuale de către foștii angajați/colaboratori, neatingerea obiectivelor stabilite.

Banii pentru plata obligațiilor izvorâte din dispozitivele hotărârilor judecătorești definitive sunt cuprinși în bugetul CSMB aprobat de Consiliul General al Municipiului București, pe anul în curs”, anunță clubul condus de Primăria Municipiului București”, arată CSM București.