CTP îl critică pe Vlad Voiculescu pentru comunicatul privind o pareză facială după rapel, diagnostic infirmat ulterior. „Are o abilitate de medic: se leagă la cap când nu-l doare” (VIDEO)
Cristian Tudor Popescu (CTP) a criticat vineri seară, la Digi 24, echipa de la Ministerul Sănătății (MS) pentru comunicatul privind paralizia facială temporară pe care ar fi suferit-o o femeie care a făcut rapelul anti-COVID, diagnostic care a fost infirmat a doua zi. Gazetarul susține că acest comunicat este „o lovitură” care poate afecta încrederea oamenilor în vaccin și că responsabilitatea este a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.
S-a spus despre domnul Voiculescu că nu este medic. Este medic, dom’le, sau cel puțin are o abilitate medicală, am văzut-o la dânsul – și anume se leagă la cap când nu-l doare. Tratamentul ăsta știe să-l aplice foarte bine.
Acum a avut o reacție post-vaccin un pacient, un om care s-a vaccinat. Și această reacție adversă a fost categorisită imediat, într-un comunicat aruncat pe piață cu grăbire de către Ministerul Sănătății, că e vorba despre o pareză facială. Cum sună asta? Imediat o preiau toți antivacciniștii, vaxurile astea, preiau imediat și spun: „vedeți, v-am spus noi cum e cu chestia asta!” Ca acum să se demonstreze – am văzut analizele, medici serioși au analizat cazul – că nu e niciun fel de pareză.
Ce-a făcut Ministerul Sănătății? Probabil că acest comunicat, pe care nu trebuia să-l emită, putea să spună: „avem un caz de reacție adversă, este investigat să vedem de ce natură este” – cine te pune să pui acolo pareză?
Cum să fie o greșeală minoră? E majoră, e teribilă, e o lovitură de baros mediatic și ca transmisie a ideilor de încredere în campania de vaccinare. Auzi că gata, îți cade fața, paralizezi. Că pareză nu se știe ce este, e greu. În transmisia în masă acum e: „paralizezi, dom’le, de la vaccinul ăsta”. Nu te mai faci „cipanzeu”, paralizezi acum. Deci iată ce rău a făcut. Lovituri date cu talent cu levierul în genunchi.
(A fost-n.r.) probabil purtătorul de cuvânt, domnul acela, vechiul purtător de cuvânt al lui Traian Băsescu (Bogdan Oprea-n.r), pe care și l-a luat domnul Voiculescu. Și-a luat o persoană acolo care trebuia să spună în fiecare zi, mai ales în ultima parte a mandatului d-lui Băsescu, acea perioadă glorioasă în care, în fiecare zi, purtătorul de cuvânt trebuia să spună că porcul e păsărică și că whisky-ul e secărică, sau invers. Cam asta era treaba purtătorului de cuvânt și acum vine la dl Voiculescu. Și vedem acest comunicat.
Comunicatul e din partea ministerului, chiar răspunde ministrul pentru asta. Nu știu ce răspundere a domnului Voiculescu va fi stabilită de anchetă în cazul celor arși la Balș, dar în cazul acesta răspunderea este sută la sută a domnului ministru Voiculescu pentru acest comunicat inept – a spus Cristian Tudor Popescu.
Declarațiile vin în contextul în care Ministerul Sănătății a anunțat joi, printr-un comunicat de presă, că o tânără, medic din secția ORL a Spitalului Județean Vâlcea, a făcut o paralizie facială temporară, o reacție adversă rară, în urma vaccinării anti-COVID.
După o zi, tot MS a anunțat că diagnosticul inițial de paralizie facială dat în cazul tinerei din Vâlcea nu a fost confirmat de analizele ulterioare, mai complexe, și că în prezent pacienta se simte bine.
Dr. Virgil Musta, prima reacție după ce un medic din Vâlcea a suferit o paralizie temporară facială, după administrarea vaccinului: “În studiile clinice au fost observate…”
Virgil Musta, șeful secției de boli infecțioase de la Spitalul “Victor Babeș” din Timișoara, a oferit prima reacție după ce un medic din Vâlcea a suferit o paralizie temporară facială, în urma administrării celei de-a doua doze de vaccin anti-COVID dezvoltat de Pfizer/BioNTech.
Medicul Virgil Musta precizează că situația nu îl surprinde, din moment ce în studiile clinice anterioare aprobării vaccinului Pfizer/BioNTech au fost observate astfel de reacții adverse, în care pacienții au prezentat pareză facială tranzitorie.
În cazul acestui vaccin de la Pfizer, în studiile clinice anterioare efectuării acestui vaccin au fost observate astfel de reacții, în care pacienții au prezentat pareză facială tranzitorie, cu evoluție între trei și șase săptămâni cedând simptomatologia acestei pareze faciale. Motiv pentru care recomandările Organizației Mondiale a Sănătății au fost următoarele: dacă o persoană a prezentat în antecedente o pareză facială poate să facă vaccinarea. Dacă această pareză s-a produs înaintea vaccinării, într-un timp scurt și încă prezintă leziuni la nivelul nervului facial, se recomandă să nu se facă vaccinarea, să se amâne acest lucru. Dacă pareza se produce după prima doză, se întrerupe vaccinarea, administrarea celei de-a doua doze”, a explicat medicul Virgil Musta, potrivit B1 TV.
Medic din Brăila, după vaccinarea anti-Covid: „Nu puteam să respir, mă ardea tot corpul, o mână invizibilă îmi strângea gâtul. Mi s-a spus că sufăr de „Sindromul piciorului tăiat”
Magdalena, un medic din Brăila, este una dintre persoanele vaccinate anti-Covid. Povestea ei relevă începutul lipsei de transparență a cadrelor medicale în ceea ce privește reacțiile adverse a persoanelor vaccinate.
Medicii încercau să o convingă că suferă de „ Sindromul piciorului tăiat” și au sfătuit-o să meargă la psiholog.
Mai mult, într-o stare de sănătate deplorabilă, femeia spune că a fost dusă pentru a primi a doua doză de vaccin, iar situația ei nu a fost raportată autorităților.
Magdalena avertizează că lumea trebuie să știe de efecte adverse ale vaccinului, chiar și în cazul unei persoane puternice și sănătoase așa cum era ea.
Potrivit Antena 3, Magdalena a povestit pe Facebook că a început să se simtă rău încă din primele secunde după vaccinare, simțind că se sufocă.
Însă, medicul care trebuia să identifice cauza simptomelor i-a spus că totul este în regulă. Mai mult, i s-a administrat un alt tratament, iar starea femeii s-a înrăutățit, după ce a ajuns acasă.