Românii au înțeles că iarna aceasta va fi una a scumpirilor în ceea ce privește mâncarea, dar prețurile din unele magazine întrec așteptările. În unele cazuri, însă, nu neapărat în sens negativ.
Prețurile au început să urce simțitor încă din toamnă, iar cumpărătorii spun că sunt cele mai mari care au fost vreodată.
Față de 2023, unele produse de sezon au un cost dublu anul acesta.
Sărbătorile de iarnă au început, iar marile orașe din țară deja și-au deschis târgurile de Crăciun. Și magazinele au intrat în „horă” și pregătesc oferte pe bandă rulantă, care mai de care mai interesante.
De exemplu, Kaufland România vinde pulpă de porc și are un superpreț, după cum arată anunțul. Vorbim despre pulpă de porc cu os, adusă din Germania și vândută românilor la „doar” 13,99 lei/kg.
Chiar Asociația pentru Protecția Consumatorilor a remarcat printr-o postare „oferta” celor de la Kaufland.
Însă, românii nu sunt deloc impresionați, ba dimpotrivă, ridică din sprâncene atunci când văd marfa expusă. Iar comentariile de pe pagina de Facebook a APC sunt pe măsură – oamenii se invită între ei la boicotarea produselor din Germania.
Iată doar câteva comentarii:
Cunoscutul jurnalist Dragoș Pătraru a explicat într-o postare recentă câte grame de carne trebuie să mâncăm pe săptămână. El a calculat și care este cantitatea maximă admisă astfel încât să nu avem probleme de sănătate.
De curând, Pătraru a „feliat” la rubrica „Starea Sănătății” subiectul consumului de carne.
Sărbătorile de iarnă bat la ușă, iar românul este un mare consumator al preparatelor din carne de porc. Și din acest motiv, arată Pătraru, se impun câteva precizări în legătură cu volumul maxim de carne pe care îl putem mânca.
Vezi și Ce conține, de fapt, salata de icre din supermarket. Dragoș Pătraru a „tradus” etichetele
În primul, Dragoș Pătraru arată că recomandările privind o dietă sănătoasă „nu exclud complet consumul de carne”. Dar, „nici nu prea există” recomandări cu privire la cantitatea maximă „pe care o putem consuma în siguranță, 100%”, spune jurnalistul.
„Recomandările variază la nivelul fiecărei țări, atenție! Și variază între 98 și 500 de grame de carne roșie pe săptămână. În Belgia, de pildă, recomandarea consumului de mezel este de sub 30 de grame/per săptămână pentru un adult” – Dragoș Pătraru
CITEȘTE ȘI:
Singura brânză topită SĂNĂTOASĂ din supermarketurile românești. Dragoș Pătraru a găsit-o. Ce conține
Ce conține, de fapt, salata de icre din supermarket. Dragoș Pătraru a „tradus” etichetele
Românii acumulează datorii în ritm accelerat, iar numărul celor care cumpără în RATE s-a dublat