Prima pagină » Actualitate » Cu câți lei se vinde un pahar cu vin fiert la Târgul de Crăciun 2024 din Piața Constituției din București

Cu câți lei se vinde un pahar cu vin fiert la Târgul de Crăciun 2024 din Piața Constituției din București

Cu câți lei se vinde un pahar cu vin fiert la Târgul de Crăciun 2024 din Piața Constituției din București

Prețul unui pahar cu vin fiert poate varia de la an la an și în funcție de standuri. În general, la edițiile anterioare de Sărbători, un pahar de vin fiert costa între 10 și 15 lei. Iată cât costă un pahar de vin fiert la Târgul de Crăciun din Piața Constituției.

Vinul fiert este o băutură caldă, tradițională, preparată din vin roșu sau alb, amestecat cu diverse condimente și zahăr. Este popular mai ales în timpul iernii și al sărbătorilor, fiind consumat adesea la Târgurile de Crăciun și în perioadele de vreme rece.

Românii sunt mari amatori de vin fiert, în perioada Sărbătorilor de iarnă, și orice eveniment în aer liber din această perioadă pune la dispoziția vizitatorilor stand-uri de unde pot achiziționa vin fiert.

Unul dintre cele mai populare târguri de Crăciun are loc în Piața Constituției din Capitală, un loc unde oamenii, pe lângă distracțiile specifice sezonului rece, se pot delecta cu o băutură delicioasă din vin fiert.

Fotoreporterii Gândul au mers la Târgul de Crăciun din Piața Constituției, iar evenimentul vine cu o ofertă variată pentru vizitatorii. În funcție de comerciant și soiul de vin, un pahar de vin fiert se vinde la prețuri cuprinse între 12 lei și 14 lei. Oamenii pot alege între vin roșu și chiar vin alb, pentru cei care vor să încerce o alternativă ceva mai inedită a acestui preparat.

O altă băutură tradițională, îndrăgită de români, este mustul fiert, la prețul de 14 lei, o băutură de care se pot bucura și cei mici, după o rundă de joacă.

Desigur pe lângă, băuturile tradiționale, publicul care ajunge la târgul de Crăciun din Piața Constituției, pot achiziționa, de asemenea, sucuri, apă plată și cafea.

Vinul fiert poate fi preparat în mai multe moduri, însă, de obicei, este încălzit la foc mic, fără a-l lăsa să fiarbă, pentru a nu distruge aromele și alcoolul. După ce amestecul se infuzează cu condimentele, băutura este strecurată și servită caldă. Vinul fiert are un gust dulce și aromat, fiind reconfortant în zilele reci de iarnă.

Ingrediente comune pentru vinul fiert includ:

  • Vin (de obicei, vin roșu sec sau demisec)
  • Zahăr (sau miere, în unele variante)
  • Scorțișoară
  • Cuie de cuișoare
  • Coajă de portocală sau lămâie
  • Anason stelat
  • Ghimbir (uneori, pentru un gust mai picant)
  • Cardamom (opțional, pentru o notă exotică)

FOTO: Gândul

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, și-a început cariera în funcția de redactor la MEDIAFAX și Antena 3. A evoluat în poziția de editor și reporter în cadrul ... vezi toate articolele