Savanții au descoperit că dacă înlocuiești carnea cu acest aliment poți accelera procesul de slăbire și crești senzația că ești sătul.
Un nou studiu relevă că un aliment banal, pe care unii îl văd responsabil pentru îngrășare, ajută, de fapt, la procesul rapid de slăbire.
Vorbim despre popularul cartof, care te ajută să slăbești fără prea multe bătăi de cap.
Savanții au descoperit recent că, dacă mănânci cartofi, în loc de carne, poți slăbi accelerat.
Da, poți înlocui carnea cu cartofi și dovada este un studiu din SUA, unde „cobaii” s-au simțit mai „plini” după ce au mâncat cartofi, decât carne.
Cartofii conțin nutrienți de bază și sunt asociați riscului crescut de diabet de tip 2 și rezistență la insulină, dar nu și în acest studiu științific.
Profesorul Candida Rebello de la Centrul de Cercetare Pennigton din Louisiana a declarat că aspectul primordial al studiului are legătură cu faptul că nu s-a redus dimensiunea porțiilor, ci s-a redus conținutul caloric, prin includerea banalului cartof.
După ce carnea a fost înlocuită de cartofi, participanții au resimțit mai repede senzația de sațietate, chiar înainte de a termina toată masa.
La studiu au participat 36 de persoane cu vârsta între 18-60 de ani, supraponderali, obezi sau cu rezistență la insulină, pe care ulterior i-au pus să urmeze diete cu fasole, mazăre, carne sau pește, cartofi albi cu carne sau pește.
40% din consumul de carne a fost înlocuit cu cartofi, fasole sau mazăre. Astfel, cercetătorii au demonstrat că, dacă integrezi în dietă cartofi, acesta nu are neapărat un impact nefast asupra nivelului glicemiei și a sănătății, în general, scrie csid.ro.
Sezonul cald se apropie tot mai rapid și tot mai multe persoane caută soluții și diete minune pentru a scăpa de kilogramele acumulate în timpul iernii.
Pentru rezultate notabile trebuie să țineți cont de un aspect primordial.