Cu ce ingredient să înlocuiești maioneza clasică din salata de boeuf. Alternativă sănătoasă preparată în casă
V-ați gândit vreodată cu ce ingredient puteți înlocui maioneza clasică din salata de boeuf? Este vorba despre o alternativă sănătoasă care poate fi preparată rapid în casă. În plus, ar putea fi o modalitate prin care preparatul să nu pice greu la stomac.
În perioada sărbătorilor există probabilitatea ca unele mâncăruri să pice greu la stomac. Pentru că sunt încărcate cu grăsimi multe, dar și pentru că există probabilitatea să se facă un mix de alimente, ar putea să apară diverse probleme digestive. De pildă, un aliment care ar putea să pice greu la stomac reprezintă maioneza – atât cea din comerț, cât și cea preparată acasă. Totuși, există și alternative considerate de specialiști a fi sănătoase. Desigur, se prepară direct în propria bucătărie.
Cu ce ingredient să înlocuiești maioneza clasică din salata de boeuf
De exemplu, sosul clasic de maioneză poate fi înlocuit cu o variantă sănătoasă precum maioneza de avocado, susțin specialiștii. Cunoscutul nutriționist Anca Alungulesei a explicat, în platoul Știrilor Kanal D, cu ce se poate înlocui maioneza clasică.
„Depinde foarte mult și de maioneză, cum este gătită și pregătită, dacă este cumpărată sau dacă este pregătită în casă. Deci, practic, când ne uităm la salata de boeuf ar trebui să o îmbunătățim un pic sau să o ajustăm. Astfel încât să se plieze principiilor nutriționale pe care noi vrem să le urmăm în perioada sărbătorilor. Dacă nu ne preocupă neapărat partea aceasta de slăbit și vrem să ne răsfățăm, să ne relaxăm și să gustăm din toate, atunci e ok să o consumăm așa.
Din punct de vedere nutriţional, nu neapărat din punct de vedere caloric, ar fi să pregătim maioneză de avocado. Avocatul zdrobit este sursă foarte sănătoasă de grăsimi, deci conține multe grăsimi, dar sunt grăsimi bogate în Omega 3 care ajută la scăderea inflamațiilor”, a explicat nutriționistul.
De altfel, salata de boeuf poate fi preparată cu o carne mai slabă.
Vezi și Mihaela Bilic dezvăluie cum se face piftia de porc, de fapt. Greșeala pe care mulți o comit
Ingrediente pentru maioneza de avocado:
- Ou;
- Avocado copt;
- Muștar;
- Ulei de măsline;
- Zeama de la o jumătate de lămâie.
Cum se prepară:
- Avocado se curăță și se zdrobește;
- Oul se fierbe;
- Într-un vas pentru blender (recipient vertical) se adaugă gălbenușul, zeama de lămâie, avocado zdrobit, uleiul de măsline, muștar;
- Se amestecă cu blenderul toate ingredientele până devine o pastă.
V-ar putea interesa și:
Sursă foto: Shutterstock