Cu ce să speli rapid și eficient cuptorul, fără să îl zgârii. Cu aceste ingredient banale pe care le ai deja în bucătărie, vei scăpa definitiv de petele de grăsime.
Cuptorul este, fără doar și poate, unul dintre cele mai utilizate electrocasnice din bucătărie. Fie că este cuptorul aragazului, fie că este incorporabil, ambele necesită o curățare ca la carte. Adesea, din cauza mâncărurilor preparate în el, pe geamul cuptorului, dar și pe pereții acestuia se depune grăsime. Iar dacă nu este curățată la timp, grăsimea încăpățânată a cuptorului poate da reale bătăi de cap și celor mai iscusite gospodine.
Prin urmare, pentru a evita astfel de momente neplăcute, se recomandă curățarea frecventă a cuptorului. Și nu doar că va arăta mai bine, dar nici mâncarea nu va fi contaminată de alte mirosuri mai vechi.
Dar dacă ai uitat sau nu ai avut timp să-l speli, trebuie să știi că îi poți reda rapid strălucirea, cu ajutorul unor soluții simple. Ele se prepară cu ingrediente banale, pe care deja le ai în bucătărie.
Astfel, dacă vrei să scapi de urmele de grăsime din cuptor, trebuie doar să amesteci apă cu detergent de vase. Dar la fel de eficient este și amestecul de apă cu bicarbonat de sodiu. Amestecul rezultat se aplică pe întreg interiorul cuptorului, după care se lasă să acționeze. Soluția se îndepărtează apoi cu ajutorului unui burete de vase sau a unei cârpe moi. Este, deci, essential să eviți obiectele metalice sau abrazive, care ar putea zgâria cuptorul.
Dacă sunt și pete negre pe cuptor, ele vor dispărea cu ajutorului unei soluții formate din apă și bicarbonat de sodiu. Se obține o pastă groasă pe care o vei aplica pe zonele problematice și care se lasă să acționeze vreme de 30 de minute.
După ce timpul s-a scurs, tot ce trebuie să faci este să freci acolo unde au fost petele negre, apoi să cureți totul cu apă curată.
Dacă pasta nu este eficientă, poți apela la soluțiile speciale din comerț. Dar mai întâi de asta, trebuie să consulți manualul de instrucțiuni al cuptorului, deoarece este posibil ca materialul cuptorului să nu reacționeze bine în contact cu toate soluțiile chimice din comerț.
CITEȘTE ȘI:
Ce să ADAUGI la păstrăv atunci când îl bagi la cuptor. Ingredientul care îi dă cel mai bun gust