Prima pagină » Actualitate » Cum a ajuns o femeie din Iași în stare gravă la spital după ce a făcut curățenie în casă

Cum a ajuns o femeie din Iași în stare gravă la spital după ce a făcut curățenie în casă

Cum a ajuns o femeie din Iași în stare gravă la spital după ce a făcut curățenie în casă

O femeie în vârstă de 65 de ani din județul Iași riscă să își piardă funcția rinichilor după ce s-a intoxicat cu o substanță toxică. Femeia a făcut zilele trecute curățenie într-o casă în care nu locuia în mod curent și a folosit un insecticid pentru combaterea moliilor. În urmă cu șase ani, femeia a mai ajuns la spital tot în urma unei intoxicații accidentale în timp ce făcea curățenie.

Medicii de la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iași au precizat că femeia a ajuns la spital în stare generală foarte gravă, cu dureri musculare, intoleranță digestivă și semne de insuficiență renală severă, având nevoie de începerea ședințelor de dializă.

„Este un caz deosebit pentru că aceste simptome au apărut după ce a făcut curățenie în casă și a folosit în mod intensiv o substanță insecticidă”, a explicat conf. dr. Ionuț Nistor, medic primar nefrolog și purtător de cuvânt al unității medicale.

„Dacă însă se întâmplă, trebuie să aerisim încăperea foarte bine”

Nu este prima dată când femeia ajunge la spital din cauza unei intoxicații accidentale: în urmă cu șase ani, aceasta a ajuns la spital după ce s-a intoxicat cu o substanță fungicidă, folosită tot în procesul de curățenie.

„Este important să cunoaștem aceste riscuri în folosirea substanțelor toxice pentru că, din păcate, pot duce la situații tragice. Femeia riscă să își piardă definitiv rinichii și să fie nevoită să facă dializă toată viața. Aceste situații sunt relativ frecvente pentru că substanțele se află la dispoziția oricărei persoane. În astfel de cazuri, indicat este să nu ne expunem acestor substanțe, mai ales dacă există un episod anterior de alergie sau intoxicație care a impus spitalizarea, tocmai pentru că repetarea acestui eveniment poate duce la consecințe mult mai grave. Dacă însă se întâmplă, trebuie să aerisim încăperea foarte bine”, a completat conf. dr. Ionuț Nistor, purtător de cuvânt.

 

 

 

Mădălina Olariu a absolvit licența și masteratul în Jurnalism și Științe ale Comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Din anul 2016 este reporter responsabil de domeniul ... vezi toate articolele

Citește și