GÂNDUL este în măsură să vă ofere noi detalii spectaculoase din dosarul măștilor neconforme livrate Ministerului Apărării Naționale ca parte a unei „combinații” în care apar două nume grele: Victor Pițurcă și Gabriel Țuțu, șeful CN Romarm SA.
În cele ce urmează, vom arăta, preluând informații din ordonanța de reținere a lui Alex Pițurcă, fiul fostului selecționer, cum a căzut pe telefonul unuia dintre frații Barsanti.
Sunt detalii explozive din acest dosar care ies acum la iveală.
Procurorii DNA au deslușit ițele unei „afaceri”, cu o numesc ei, cu greutate, pusă la cale în plină pandemie.
Astfel, la 10 aprilie, „la sediul CN Romarm SA, a avut loc prima întâlnire între «organizatorii afacerii», Țuțu Gabriel, însoțit de Hudea Andrei Alexandru, și finanțatorii ei, Pițurcă Victor și Alexandru Victorio Pițurcă”. „Cu această ocazie au fost stablite coordonatele financiare generale ale derulării operațiunilor”, mai notează procurorii.
Așadar, DNA îi numește pe Gabriel Țuțu și Victor Pițurcă „organizatorii afacerii”.
Mai departe, în peisaj apare Ionel Neacșu, directorul SC Helios Dentserv SRL, personaj ce va juca un rol-cheie în ancheta procurorilor.
Afacerea nu s-a putut face fără implicarea Interarms Impex SRL (reprezentată de Andrea și Riccardo Barsanti), firmă care a importat din China (asigurând legătura cu furnizorul) măștile destinate (prin vânzare) UM02464, din București (măști de protecție triplu-strat, trei pliuri; semi-mască FFP2 cu sau fără valvă; ochelari de tip google cu supapă; manuși nitril nepudrate; combinezoane etc). „SC Interams Impex SRL se obligă să asigure legătura cu fumizorul chinez SICHUAN LINGTONG INTELLIGENCE ENVIRONMENTAL PROTECTION INDUSTRY CO LTD, iar SC PAV Green Energy SRL (n.r. – firma familiei Pițurcă) să finanțeze achiziția produselor și costurile transportului”.
Părțile au convenit și cum va fi împărțit profitul, astfel: „40% – SC Interams Impex SRL și 60% – SC PAV Green Energy SRL”.
Șeful Companiei Naționale Romarm SA a căzut pe telefonul lui Andrea Barsanti.
La percheziția informatică efectuată de specialiștii DNA „au rezultat probe că acesta a purtat, la data de 07.10.2020, prin platforma de comunicații Whatsapp, o discuție cu fratele său, Barsanti Riccardo din care rezultă date referitoare la cuantumul anumitor sume reprezentând beneficii financiare încasate de doi din funcționarii CN Romarm SA, Țuțu Gabriel – 10.000 și Tița Ilie – 3.500”.
Mai departe, din ordonanța reținerii lui Alex Pițurcă mai aflăm că, în urma perchezițiilor informatice efectuate, procurorii au descoperit și alte dovezi care-l incriminează pe șeful CN Romarm SA.
Iată despre ce este vorba:
„(… au fost identificate comunicații prin intermediul aplicației Whatsapp din care a rezultat că, pentru a mentine o legătură activă de comunicații pe tema realizării demersurilor din contractul în cauză, a fost creat un grup denumit «Contract 15.04.2020», din care făceau parte Țuțu Gabriel, Alexandru Victorio Pițurcă, Neaqu Ionel, Hudea Andrei Alexandru, Gină Pițurcă, Andrei Badiu și Roman Hamed. Din discuțiile purtate pe acest grup reiese că Gabriel Țuțu a făcut demersuri pe lângă ofițeri cu funcții de conducere în cadrul MApN pentru urgentarea efectuării plăților aferente contractului mai sus menționat. Potrivit discuțiilor, a rezultat că până în data de 18.05.020 suspectul Țuțu Gabriel efectuase demersuri de informare cu privire la existența disponibilului bănesc în conturile MApN, fapt confirmat chiar de acesta prin (n.r. – mesajul) «Cum, nu au banii?! Că mi-au spus că-i au, deja!»”, arătându-se dispus să reia discuția cu factorii de decizie – «Lasă-mă că vorbesc eu cu ei!»”.
În această afacere, Gabriel Țuțu ar fi primit, printr-un intermediar, suma de 50.000 lei, mai arată DNA. Directorul CN Romarm SA este suspectat de:
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție vor cere judecătorilor de la Tribunalul București arestarea directorului CN Romarm SA, Gabriel Țuțu, și a fiului lui Victor Pițurcă, Alexandru Pițurcă.